I perioden for godt 60 mio. år siden var Danmark dækket af hav med et rigt dyreliv – og det trods et meget højt CO₂-indhold i atmosfæren den gang.
Koraller og Ocean pH
Dør korallerne i 2024?
Medierne skriger igen op om masseblegning af korallerne og deres snarlige bortgang pga. den globale opvarmning. Men hvad er fakta her?
Et kig på havets pH
Et kig på sammenhængen mellem atmosfærens CO₂-indhold og havets pH. Den er ikke så simpel, som man gerne vil gøre den til.
Forsuring af havet
Det hedder sig, at vore CO₂-udledninger fører til forsuring af havet og skaldyrene er i fare for at blive opløst. Sådan forholder det sig dog ikke.
Korallerne, plus til minus
Korallerne ud for Australiens østkyst slog rekord i udbredelse i fjor og i år holder de skansen. Det er dog alt for gode nyheder for det australske marine-forskningsinstitut.
Cykloner og koraller
Der skrives meget sludder om korallerne og deres forestående udryddelse pga. global opvarmning. Artiklen her kaster lidt lys på sagen.
Korallerne
IPCC forsøger at få os til at tro, at allerede ved 1,5 graders temperaturstigning er korallerne alvorligt truede, og ved 2 grader er det slut. Men sådan er det ikke.
Hajtænder og forsuring
Forsuring af havvandet er et begreb, der bruges til at dæmonisere CO2. Her er dog en artikel, der ikke kan drage en éntydigt negativ konklusion.
Forskning, der gik i fisk
Der udgives megen forskning om de skadelige effekter i havet af CO2. Nogle af de værste historier bliver dog ikke kolporteret mere.
Nonsens om koraller
En ny artikel, der ved hjælp af computermodeller forudser korallernes snarlige udryddelse, selv hvis vi stort set kan overholde Paris-aftalens 2 graders-mål.