Klima i Medier, Klimarealisme i medierne

Troen og kammertonen

Klimarealister prøver jo til stadighed at trænge igennem til medierne med indlæg, der stiller sig kritiske an over for klima-panikken og ikke mindst over for den grønne omstilling, som kun kan resultere i generel forarmelse her i Vesteuropa og andre steder, hvor man forsøger sig.

En af foreningens ildsjæle: Greta Jo Larsen, har forsøgt sig flere gange, med vekslende held. Her følger et indlæg til Nordjyske fra hendes hånd. Det er skarpt skrevet, men hæng på til afslutningen, for dér bringer vi det meget bemærkelsesværdige afslag, som Greta modtog.

Greta Jo Larsen

Den 6. januar havde Gitte Seeberg et klimaskræmmelæserbrev i en jysk avis. Det er der mange der har og vi ser også mange skræmmeartikler. DR er verdensmester i at skræmme om klimaet. En gang gav DR oplysning flerperspektivistisk. I dag er DR regeringens non stop reklame for regeringen. Vi bør derfor på selvangivelsen kunne fravælge at betale skat til DR og slippe for kanalerne.

Under overskriften “Nu kan du mærke klimakrisen”, afslører Gitte Seeberg, at hun ikke ved noget om klimaet. Der er ellers oceaner af sober videnskabelig litteratur og så er der Greta Thunbergs skingre skrigeri.

Gitte Seeberg er hoppet med på Greta Thunbergs vogn, ligesom alle lemmingerne er.

Nu indrømmer jeg blankt, at det var jeg også. Det er kun få måneder siden, at jeg helt tilfældigt stødte på Nobelpristager Ivar Giæver (Ivar Giaever på Facebook) og på et splitsekund forstod, at der er noget andet, der mere styrer temperaturen end koprutter og CO2. Gitte Seebergs niveau i kemi, fysik og matematik er muligvis højt nok til at forstå eksempelvis professor Johannes Krügers bog “32 myter om klimaet du ikke skal hoppe på”, Søren Hansens hvidbog “Troen på klimaet”, professor Happers video (link) eller Klimarealisme.dk‘s letforståelige klima-fakta-hjemmeside?

Fra professor Happers video

Gitte Seeberg bør vide, at hun adderer til børn, unge og andres klimaangst, der i værste tilfælde ses hos Greta Thunberg.

I må ikke blive bange for en lille temperaturstigning, blæsevejr, sne, kulde, varme og storme. Det har altid været her. Det har været meget varmere og det har været meget koldere. En gang spyede en vulkan så meget sort aske ud, at solen ikke kunne varme jorden op og der blev dødeligt koldt i mange år. Vegetation visnede.

Som barn gik jeg i skole i Chicago. Når der kom en orkan, gik vi stille og roligt et sikkert sted hen på skolen. Denne skole, Ray School, håndterer muligvis orkaner med krisestemning i dag, så børnene skræmmes fra vid og sans, ligesom de skræmmes over hele verden på nær i Kina, Rusland og andre diktaturer. De har gennemskuet, at CO2 ikke er gift. Nogen påstår at det er Rusland, der har sat gang i klimakriseløgnen.  

Men der er ingen klimakrise. Der er et klima, der altid har forandret sig. Der er et brug af fossile brændstoffer. Det gavner os at bruge fossile brændstoffer, da det giver os velstand, rigdom og velfærd. Det gavner CO2-niveauet og adderer minimalt til en temperaturtilvækst, som ingen tager skade af. Med 8 milliarder mennesker, har vi brug for plantevækst og planter trives bedre med mere CO2.

HVIS alle fattige lande åbner et naturkulkraftværk om ugen – ligesom Kina gør – bliver de rige som os. Når de bliver rige som os, stopper de med at få 10 børn hver. De bliver som os med få børn i hver familie og gode boliger og lange liv.

Der er fossile brændstoffer til ret så mange år endnu, så vi kan nå at udvikle fusionsenergi, hvis universiteterne får nok midler til forskning. Derfor er det bidende nødvendigt, at den ekstremt dyre, dårlige, ustabile, oldnordiske, ødelæggende omlægning til vindmøller og solceller stopper.

Den 15. september 2023 var der en klimakonference på Christiansborg der hed “Klimakrisen er aflyst”. Videoer af konferencen ses her.

Der er INGEN klimakrise. STOP med at skræmme børn, unge og andre og læs lidt om klimaet.

Greta Jo Larsen

Der står ikke noget i indlægget her, der er faktuelt forkert. Men den skarpe sprogbrug faldt åbenlyst mediehusets debatredaktør for brystet, fordi han svarede:

Kære Greta
Jeg kan lige så godt være ærlig og sige det tydeligt. Du får ikke optaget indlæg, hvor du kalder noget for ”skingert skrigeri”, hvor du kalder folk for lemminger, og hvor du kalder klimaforandringerne for ”en lille temperaturstigning”.
Det kan være en helt fin debat at være skeptisk over for den førte klimapolitik, men det skal holdes på et sagligt og sobert niveau.
Bedste hilsner
Esben Vest, debatredaktør

Hvis man nu var klima-alarmist, kunne man helt sikkert slippe afsted med formuleringer i stil med Gretas, men når man giver udtryk for det modsatte, er det for galt. Bemærk især Esben Vests bemærkning om, at man ikke må kalde klimaforandringerne for ”en lille temperaturstigning”. Vil det sige, at Esben Vest ved mere om klimaet end alle os andre?

Reelt siger han, som debatredaktør, at han ikke ønsker nogen debat. Alle skal, lige som ham selv, drive med strømmen som et blad, der er faldet i åen. Det bliver Nordjyske eller resten af Danmark hverken klogere eller rigere af.

Del på de sociale medier

7 Comments

  1. Per Bjerring-Jensen

    Jeg har før været så fri at foreslå en kontakt til Flensborg Avis om optagelse af kronikker og debatindlæg. Efter flere års granskning af avisen har jeg fundet, at de bestemt ikke stiller sig til dommere for indlæg.

    Når det er sagt, finder jeg ikke ét eneste ord i Greta Jo Larsens udmærkede debatindlæg, som er anstødeligt. At Greta Thunberg er i scenesat af medierne, og at hun har folk til at tænke for sig, er åbenlyst.

    Jeg er fuldstændig enig med Jens Jakob Kjær, medierne er desværre tvunget til at prioritere annonceindtægter fra medløberne og snakke dem efter munden, ellers overlever de trykte medier ikke.

  2. Steen Rasmussen

    Redaktøren har jo angivet løsningen. Prøv at fjerne de ting som han har påpeget, og indsend læserbrevet igen. Det ville være en test. Hvilke nye undskyldninger, vil han komme op med til den næste afvisning? (for det bliver jo nok afvist igen?)
    Steen Rasmussen

  3. Roald Sandal

    Naj, hvor er det alså osse godt nok synd for hende, at vi er så dumme allesammen!
    Hwa’ mæ og starte en landsindsamling for hende, så hun kan få en tudekiks?

  4. Det er bedst at undgå personangreb, tror jeg.

  5. Michael Rasmussen

    Det bekræfter bare igen at alt bare er blevet til en stor løgn. Man kan ikke regne med nogen eller noget mere. I gamle dage blev man smidt på porten eller brændt levende, hvis man sagde at Jorden var rund, eller andet som ikke passede magthaverne.
    I dag er det stadig sådan, bare mere udbredt om alting efterhånden.
    Nu bliver alt vendt 180 grader på hovedet. Løgne bliver kaldt sandheder, og gud nåde og trøste dig hvis du sætter spørgsmålstegn ved noget, eller ikke tror på det som Staten siger du skal.
    Så er du extremist, konspirationsteoretiker eller det der er værre, og skal ties ihjel.
    Der er kun en mening som tæller. Koste hvad det vil.
    Putin siger at det er Ukraine som har angrebet Rusland.
    Danske politikere siger at vi bare skal betale alle vores surt tjente penge til Klimaguden, så kommer der aldrig oversvømmelser og storme mere, og alle bliver glade.
    Løgn og latin fra ende til anden. Det bliver kun værre herfra. Jeg er glad for at jeg ikke er ung i dag i denne manipulerende løgneverden vi lever i nu, og ikke skal være her alt for mange år endnu. Vi er desværre nået til det punkt, hvor der skal andre midler end debat og snak til for at rette op på situationen er jeg bange for.

  6. Erik Ravn

    Det er såmænd heller ikke noget jeg bliver voldsomt stødt af. Godt at Greta Larsen og andre forsøger at udbrede budskabet til medierne. Men det viser, at når man tilhører mindretallet, skal man vægte sine ord mere forsigtigt. Ingen grund til at give modparten skyts til hurtig afvisning. Dem vi ønsker, at overbevise er tvivleren der lige skal ind og se hvad modargumenterne egentligt er. Så skal personen ikke mødes med alt for megen ironi, polemik og værdiladede udsagn. Klimarealisme er netop god til at komme med saglige/faglige argumenter, og tak for det.

    WattsupWithThat har også gode artikler, men niveauet svinger. Specielt kan kommentarsporet være ret forfærdeligt. Derfor overvejer jeg altid hvem jeg anbefaler siden til.

    At man bliver afvist hos avisernes debatredaktioner, ligegyldigt hvad, er så noget andet.

  7. JENS JAKOB KJÆR

    De danske medier skulle skamme sig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*