Klimavideoer

Klimakonferencen, Henrik Svensmark

Her følger så Henrik Svensmarks foredrag fra klimakonferencen d. 15. september. Svensmark fremlægger sine forskningsresultater, der klart påviser sammenhængen mellem solens aktivitet, den kosmiske stråling, Jordens skydække og afledt deraf den globale temperatur. Når IPCC hævder, at KUN drivhusgasser har spillet en rolle for temperaturen siden 1750, tager de fejl.

Svensmark har en interessant analogi til dagens klimapanik, hvor man taler om alle mulige og umulige “løsninger” på krisen. I 1600-tallet havde man Den Lille Istid, hvor der var bitterligt koldt, meget uvejr og misvækst i landbruget. Man fandt den gang ud af, at det skyldtes heksekunster, og for at “løse” problemet indfangede man uskyldige mennesker, fik dem dømt for hekseri og brændt på bålet.

Se med og nyd foredraget.

Del på de sociale medier

2 Comments

 1. Ian Ditlevsen

  Så det er de mange bål, der har skubbet til CO2 stigningerne og sluttede istiden 😅

  Vi har netop oplevet en periode med kraftige solstorme, nordlys har kunnet ses så langt sydpå som Lolland, sammenhæng med dejlig varm september 🤔

  • Karin Egede

   Ja, Tankevækkende, der er jo nok en logisk forklaring på alt….fordi i spørgetid ved foredraget spurgte jeg Henrik Svensmark, om det kunne tænkes, at der er en sammenhæng mellem Solstorme og de mange Jordskælv og Vulkanudbrud, vi oplever netop nu? …men svaret var nej…..(måske fordi man ikke har forsket i det, tænkte jeg?!)
   Men måske, på min helt autodidakte måde, tror jeg at Indlandsisen både smelter ovenfra p.g.a. Solen og nedefra på grund af den glohede lava, som rumler rundt i undergrunden og skaber Jordskælv og Vulkanudbrud —- Hvilket jeg i øvrigt ved et foredrag i forb. m. Aktisk Festival Nordatlantens Brygge spurgte Jason Box om, og fik et meget bestemt nej…det kendte han ikke til!!?, – men se så her:https://www.sn.dk/udland/island-har-registreret-700-jordskaelv-siden-midnat/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*