Debatindlæg, Klima i Medier, Klimapolitik

Klima-træthed

Jeg er træt af politikernes usandheder og fortielser om grøn omstilling.

Debatten på DR2 den 21. april 2022 var klimahysteri for fuld udblæsning. Udsendelsen var præget af politikernes usandheder og fortielser. Politikerne misbruger Ukraine-krigen til at forcere den grønne omstilling i Danmark. Det sker hen over hovedet på befolkningen, som ser med stor skepsis på, at landet bliver plastret til med solceller og vindmøller.

Usandhed nr. 1 kom fra skatteminister Jeppe Bruus. Han fortalte, at vi skal gøre os uafhængige af russisk gas med vedvarende energi.

Sandheden er, at vi allerede i dag er uafhængige af russisk gas. Indtil renoveringen af Thyrafeltet var Danmark selvforsynende med naturgas og var samtidig nettoeksportør af naturgas. Når Thyrafeltet i juni 2023 igen er opperationsklart, vil situationen være genoprettet. Indtil da vil Danmark kunne blive forsynet med gas fra Norge fra oktober i år gennem ledningen Baltic Pipe, som løber igennem Danmark.

Usandhed nr. 2 kom fra Sofie Carsten Nielsen, som sagde, at det hastede med grøn omstilling.

Sandheden er, at FN/IPCC overdriver global opvarmning og modellerne er meget upræcise. Derfor gik førende forskningsinstitutter i USA for 3 år siden sammen om at skabe en mere troværdig og præcis klimamodel, som vil blive præsenteret på Harvard Universitet den 6. maj i år. Den nye klimamodel vil bygge på alle faktorer, som har indflydelse på klimaet og ikke kun på CO2.

Verdens længste temperaturserie finder man for det centrale England. Det giver mulighed for over en lang periode at sammenligne temperaturudvikling med udledninger af CO2. Udledningerne af CO2 ser ikke ud til at have den store indflydelse.

Sort kurve: Udjævnet (over 11 år) temperatur i centrale England siden 1660. Blå kurve: Udvikling i atmosfærens CO2-indhold

Fortielse nr.1: Danmarks udledninger af CO2 er i global sammenhæng helt ubetydelige. Selvom det lykkes Danmark at reducere sit CO2-udslip med 70%, så vil det ikke kunne ses på det globale CO2-regnskab. Store udledere som Kina, Indien og andre ikke-vestlige lande vil fortsætte og accelerere deres CO2-udledninger indtil de har et effektivt og billigt alternativ til fossile brændstoffer.

Fortielse nr. 2: Folketinget kan kun gennemføre sin plan med at plastre Danmark til med vindmøller og solceller, hvis borgerindflydelse og lokaldemokrati bliver sat ud af kraft. Derfor vil Folketinget gøre det til en national interesse at opsætte vindmøller og solpaneler. Det vil ske igennem vedtagelse af en ny planlov. Professor Peter Pagh har til Berlingske udtalt, at Folketinget ikke med begrundelse i krigen i Ukraine kan fjerne borgernes klageadgang. EU’s direktiver forhindrer Folketingets overgreb på borgere og lokaldemokrati.

Måske er der håb?

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. steen rasmussen

  Det er snart på tide, at vi – måske igennem klimarealisme.dk? – arrangerer en demonstration foran Christiansborg, så vi kan få råbt politikerne og pressen op. Det nytter i hvert fald ikke, at vi sidder ned i denne rundkreds og klapper hinanden på ryggen. Hvem vil arrangere en sådan event?

  kh

  Steen Rasmussen

 2. Peter Krogsten

  Måske skulle man også fortsætte med at bygge EastMed. Gasledningen der skal transportere gas fra Israel og Cypern til Italien og videre op i Europa, og dermed gøre os mere uafhængig af russisk gas. Den trak Joe Bidens regering tæppet væk under i januar i år. Lige inden krigen brød ud i Ukraine.

  • Hans Henrik Hansen

   “Den trak Joe Bidens regering tæppet væk under i januar i år”

   – EastMed lyder som en god idé; det ser dog ud til, at også Tyrkiet kan volde problemer?:

   “Turkey has stated that they are strongly opposed to the pipeline project, claiming to have been intentionally excluded. The final signing of the project came in a period with Turkish exploration in the area and shortly after the signing of the EEZ agreement between Turkey and Libya”

   https://en.wikipedia.org/wiki/EastMed_pipeline

 3. Hans G Petersen

  Kan en eller anden skaffe et samlet overblik over dansk gas- og energiforsyning?

  Det her stritter i fatal grad. Og når de radikale siger, ‘det haster’ så ved man, at vi skal manipuleres. Få dog et overblik, inden vi slipper fanden løs og råber ‘hjæææælp’.
  Det er vel alvor det her, med energi, ikke en børnehave?

  Overblik. Fakta. Reelle muligheder. Alternativer. Konsekvenser af A, B, C…

  Og sidst, men ikke mindst: kvalificeret stilling til A kraft som i UK.

 4. Hans Henrik Hansen

  “Indtil da vil Danmark kunne blive forsynet med gas fra Norge fra oktober i år gennem ledningen Baltic Pipe, som løber igennem Danmark”
  – ja det virker ganske påfaldende, at dette meget aktuelle projekt stort set forbliver uomtalt i den hede debat om energimæssig frakobling fra Rusland:

  “Energinet planlægger at sætte Baltic Pipe i drift med delvis kapacitet fra den 1. oktober 2022, ved at benytte dele af det eksisterende gasnet som midlertidig erstatning for de dele, der ikke vil være færdige på det tidspunkt. Den 1. januar 2023 forventes hele projektet i drift med fuld kapacitet på op til 10 mia. kubikmeter gas om året”

  https://www.baltic-pipe.eu/dk/energinet-ny-miljotilladelse-saetter-gang-i-anlaegsarbejdet-pa-baltic-pipe/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*