Klimarealisme i medierne, Koraller og Ocean pH

Koraller og foto-fusk

Billedet her (fig. 1), fra 2015, viser en uddød ørken af blegede koraller ved Heron-øen, i den sydlige ende af Great Barrier Reef, det store koralrev ud for Australiens østkyst. Billedet er blevet brugt i mange sammenhænge som bevis på, at den menneskeskabte globale opvarmning har forårsaget masseblegning og -død blandt korallerne i det ikoniske rev.

Fig. 1

Der er nu lidt mystik omkring billedet, fordi det også optræder i andre medier som stammende fra 2014 (fig. 2).

Fig. 2

Og sandelig om det ikke også er med i en bog, denne gang hævdes det, at billedet er fra 2016 (fig. 3).

Fig. 3

Billedet var angiveligt fra en meget stor undersøgelse af korallerne, der blev påbegyndt i 2012 og fortsatte nogle år efter. Ikke alle billederne fra undersøgelsen er offentligt tilgængelige, og nærværende billede er ikke blandt de offentliggjorte.

Billedet optræder stadigvæk i medierne, så sent som i år blev det bragt som bevis på blegningen af korallerne, se fig. 4.

Fig. 4

Jennifer Marohasy konkluderer, at billedet må være fra 2014. Hun er overbevist om, at det faktisk ikke drejer sig om blegning, det er snarere et resultat af farveforvrængning under vandet. De fleste farver forsvinder, når man ser på objekter over en vis afstand, primært de røde og gule, mens kun grå og blå nuancer bliver tilbage. Fænomenet er illustreret på fig. 5. Der har så vidt vides ikke været nogen blegning af betydning omkring Heron-øen i de seneste mange år og i hvert fald ikke efter 2013.

Fig. 5

Marohasy besøgte Heron-øen i november i år og tog bl.a. følgende billede (fig. 6). Her har hun taget et farvekort med ned og fået det med på billedet. Bagefter kan man så på computeren justere farverne på billedet, således at farvekortet fremtræder korrekt. Derved får man de rigtige farver på korallerne. De er smukke, og alle er i live i bedste velgående.

Fig. 6

Det sidste billede (fig. 7) er et hurtigt foto af nogle fisk med koraller nogle meter nedenunder. Korallerne ser hvide og blege ud, men igen er det de optiske forhold, der snyder. Vandlaget mellem overfladen og korallerne har fjernet de fleste af farverne. Korallerne her er i virkeligheden farvede, som de skal være, og lever fint.

Fig. 7

Nogle af dommedagsprofeterne vedr. Great Barrier Reef brugte helikopterture til at registrere korallernes tilstand. Der oppefra ser alting hvidt og bleget ud…

https://jennifermarohasy.com/2021/11/heron-island-photo-check/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*