Klimarealisme i medierne, Klimavideoer, Solen

Henrik Svensmark fortæller om sin forskning i solens påvirkning af jordens klima

Martin Ågerup interviewer astrofysiker og seniorforsker på DTU Space Henrik Svensmark, som gennem årtier i sin forskning har påvist en sammenhæng mellem ændringer i solens aktivitet og klimaforandringer på jorden. Dermed har Svensmark talt den herskende konsensus om årsagen til klimaforandringer midt imod. I sin samtale med Martin Ågerup fortæller Svensmark om sine væsentligste forskningsresultater, om de voldsomme reaktioner, hans forskning har udløst og de omkostninger, det har haft for hans arbejdsliv, at han har holdt fast i sine teorier og forskningsresultater i mere end 25 år.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

10 Comments

 1. allan astrup jensen

  Interviewet havde været mere interessant, hvis Martin Ågerup ikke havde været irriterende selvglad og ikke havde snakket mest og ikke hele tiden afbrød Henrik Svensmark, så denne havde haft bedre mulighed for sammenhængende at forklare problemstillingen og sit vigtige arbejde, som jeg beundrer meget og gerne vil støtte. Det blev forvirrende både for tilhørerne og Svensmark selv med alle disse afbrydelser. Ågerups personlige forståelsesproblemer og meninger er irrelevante.

 2. Allan Gorm Larsen

  Jeg forstår ikke rigtigt, hvorfor en forsker, som Henrik Svensmark er forment adgang til de officielle medier, men kan det skyldes at disse medier ligger under for FNs klimateorier eller hvad?.
  Jeg stoler mere på Svensmark, end på de “eksperter” som MSM gør brug af.

 3. Som altid er Henrik Svensmark interessant at lytte til, men jeg må nok sige, at Martin Ågerup laver for mange afbrydelser, og han ved ikke altid, hvad han skal spørge ind til.
  HS bør have de nødvendige midler til sin forskning, og meget gerne på finansloven.

 4. Hans G Petersen

  Crowdfunding til Svensmark

  Strålende idé.

  Sætte i system?

  Få elevator-versionen af HS’s teori fra ham selv til at bruge til crowdfunding?

  Hvad er hans budget- behov (kvalif. mandskab, andre midler) for at få formuleret, testet og peer-anerkendt en holdbar version af hans teori?

  Vh

  Hgp

 5. Lars Thomsen

  Det er før lykkedes et politisk parti at øremærke offentlig bevilling til Svensmark. Det må kunne lade sig gøre igen, hvis vi er nok der beder om det.

 6. Børge krogh

  Svensmark og andre i hans forskningsfelt (der er heldigvis en del flere) skal vi være lykkelige for fortsætter med at søge efter de forklaringer, som vi har så hårdt brug for. Der kommer “mere”, lover han i interviewet.
  Foreløbigt kan politikere og investorer ikke bruge denne grundforskning om kosmisk indflydelse på klimaet, af den simple grund at det ikke er udviklet til et stade hvor der er penge og prestige at hente, umiddelbart.

 7. Jan Østergaard

  Jeg læste Henrik Svensmark og Nigel Calder´s ”Klima og Kosmos – en ny teori om global opvarmning” da den var udgivet og jeg var og har været fascineret lige siden.
  Er dog ikke opdateret med Svensmark´s skæbne på DTU, der vækker mindelser om den katolske inkvisition, der nu i moderne tid er iklædt CO2-hypotesens luftige gevandter.
  Er desværre ikke hverken millionær eller mangemillionær, i så fald skulle det regne ned over Svensmark med utallige bevillinger til den nødvendige forskning han bedriver.

  • Karl Iver Dahl-Madsen

   Måske kender du nogen millionærer? Det ville faktisk være en god ide med “crowdsourcing” af Svensmarks forskning

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*