Klimarealisme i medierne, Koraller og Ocean pH

Korallerne overlever

I Australien har der jo været en heftig diskussion om korallerne. På James Cook Universitetet har budskabet primært været, at de er stærkt truet af stigende havtemperaturer, og at vi må forudse deres totale udryddelse inden for de næsten 50-100 år. Hovedmanden i den bagvedliggende forskning hedder Terry Hughes.

En anden forsker ved universitetet, Peter Ridd, var uenig i dette sortmaleri, han mente ikke, at korallerne var truet i større omfang. F.eks. er store dele af the Great Barrier Reef ud for Australiens østkyst i overvejende god stand, undtaget de steder, hvor det har været ramt af forurening eller kraftige cykloner.

Hans budskaber bekom ikke universitetet godt, og det endte med, at han blev fyret. Han har efterfølgende lagt sag an mod universitetet, der mobiliserede et stjernehold af dyre advokater. Ridd vandt i byretten, men tabte i landsretten og har nu fået tilladelse til at føre sin sag for Australiens højesteret.

Det har været en absurd og grotesk sag, hvor prestigehensyn har ført til misbrug af offentlige midler i chokerende omfang. Situationen bliver ikke mindre grotesk og absurd i lyset af den nye forskningsartikel, der netop er udsendt af James Cook universitetet, og som har Terry Hughes som medforfatter.

Her har man prøvet at tælle bestandene af koraller i hele Stillehavet, og resultatet har været, at der er kolossalt mange koraller. Man anslår et totalt antal på omkring 500 milliarder individer, et tal der kan sammenlignes med antallet af træer i hele Amazonas. Samtidigt viser tallene, at korallerne slet ikke er i nogen som helst fare for at uddø foreløbigt.

Måske skulle James Cook universitetet overveje at få lukket sagen med Peter Ridd i mindelighed?

https://wattsupwiththat.com/2021/03/02/james-cook-university-walks-back-extreme-global-warming-coral-extinction-claims/

Peter Ridd. Foto: Cameron Laird

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Bjarne Bisballe

    Her grafer for havtemperaturer ved koralrevene – Interaktive grafer- vælg år og tryk [Update Plots]
    https://data.aims.gov.au/aimsrtds/yearlytrends.xhtml

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*