Klima i Medier, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Klimacensur

Facebook har allerede et veludviklet system, der skal bekæmpe corona-relateret misinformation. Skriver man således, at corona ikke findes i virkeligheden, men er opfundet af onde regeringer til at undertrykke befolkningerne osv., vil éns indlæg blive slettet af Facebook.

Med hensyn til klimaet har Facebook hidtil kun gjort brug af eksterne såkaldte faktatjekkere, som tager fat i indlæg, der cirkulerer på nettet, og forsyner dem med advarsler. Der findes hjemmesider, der har specialiseret sig i sådanne opgaver. Her sidder en flok rettroende og bedømmer indlæg, YouTube-film osv., og giver dem etiketter på som ”troværdige” eller ej. I princippet er alt, der ikke erklærer sig enig i forestillingen om ”klimakrisen” utroværdigt.

Nu vil Facebook tage skridtet videre. Der er oprettet et klimavidenskabs-informationscenter, hvor en række eksperter skal sidde klar med vurderinger. Opslag på Facebook, der ikke lever op til klimakravene vil blive forsynet med etiketter, der henviser til dette center.

Næste skridt bliver vel deciderede sletninger. Det er en ildevarslende udvikling, der ikke tager højde for, at der reelt foregår en videnskabelig diskussion om mange aspekter af klimasagen, og at mange højtkvalificerede (hvis ikke de fleste) forskere ikke tror på nogen forestående klimakatastrofe. Men de skal ties ihjel, der er åbenbart alt for meget politik og alt for mange penge involveret i sagen.

https://finance.yahoo.com/news/facebook-label-climate-change-posts-110000858.html?guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuY2xpbWF0ZWRlcG90LmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAANkxmhS8qhR7_txyXDscs374bcbuKu_rJykQIRggUFWcLJCyA9Ep3tNZdk7h5z-oGPyoaP30mRyD9bC1D7wmdG_vWeiBQ7Lr2HmnqQOfu1Q1-EvC2a8BVheeBn3YSFH33-1p79UdCHbl0TpbCKFF6pE5DWVD7tWeWbUm_uA5RYO3&guccounter=2

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. allan astrup jensen

  Der er tilsyneladende også censur her på siden

  • Søren Hansen

   Nej, overhovedet ikke, men den fåtallige skare af redaktører har været offline hele dagen.

 2. allan astrup jensen

  En sådan censur har fundet sted i mange år på ing.dk. Selv om jeg er tidligere fagmedarbejder på Ingeniøren, og var en af redaktionens fagressourcer, de jævnligt kontaktede, fjernede redaktionen en af mine kommentarer til et klimaindlæg. Jeg stoppede naturligvis straks med at læse ing.dk. Da en journalist senere ringede mig op for at få faglig hjælp, afviste jeg ham med den begrundelse, at jeg var blevet urimeligt censureret. Han undersøgte sagen og vendte senere tilbage og fortalte, at han syntes, at det var en harmløs indlæg, og at han ikke forstod, hvorfor det var blevet censureret bort.

 3. Michael Johansen

  Det er jo ren middelalderlig inkvisition.

 4. Bente Dahlmann

  Facistbook hærger

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*