Klimarealisme i medierne, Rekonstruerede temperaturer

Middelalderlig varme?

Her omtales en sprænglærd artikel fra en af klimavidenskabens højborge. Der er undersøgt en tørkeperiode i 1300-tallet, ved slutningen af den Middelalderlige Varmeperiode lige før overgangen til den Lille Istid. Fænomenet strakte sig ud over Mellemøsten også. Det gav høje temperaturer flere somre i træk, ledsaget af udbredt tørke. Artiklen medgiver, at disse omskiftninger ikke havde noget med CO2 at gøre, men drager alligevel paralleller til nutiden, f.eks. den tørre og varme sommer i 2018. Det vil dog ikke føre til en hurtig nedkøling, som under den Lille Istid, understreges det. Men alligevel kan vi se vejrmønstre, der ligner de nuværende.

Alt det lyder jo vældigt fint, men hov! Har klimavidenskaben ikke med ”Hockeystaven” fortalt os, at der slet ikke var nogen Middelalderlig Varmeperiode og Lille Istid? Temperaturen har jo været helt stabil gennem alle årene – indtil vi begyndte at grise med CO2-udslip.

Artiklens forfattere har måske ikke helt overvejet, at hvis vi virkeligt nu har en situation, der ligner den tilbage i 1300-tallet, så kunne det, der sker nu, jo godt have en naturlig forklaring og ikke være fremkaldt af CO2. Men så langt må man vist ikke tænke i de kredse.

https://wattsupwiththat.com/2021/01/09/claim-the-temperature-spike-just-prior-to-the-little-ice-age-can-teach-us-about-global-warming/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*