Dansen med klimadata, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Propaganda

Der er en udbredt trang til at fremstille klimaforandringerne i så negativt et lys som muligt. Uanset hvad der sker i verden og specielt ude i naturen, så skal det være noget skidt og årsagen skal altid være de katastrofale klimaforandringer.

Artiklen her nævner nogle eksempler. F.eks. et indslag om fuglearternes udbredelse i England. Overskriften lyder ”Fuglearter bliver skubbet nordpå af klimaforandringer”. Den dækker så over noget statistik, der viser, at 35 % af arterne havde udvidet deres yngleområde, 25 % reduceret det, og resten var uforandret eller ukendt. At fugle udnytter det lunere vejr til at udvide deres territorium nordpå er vel næppe så galt?

Andre eksempler går på antallet af storme og udbredelsen af naturbrande, som igen blæses op til noget katastrofalt i 2020. Og det uagtet, at begge fænomener faktisk er mindsket i omfang over de sidste årtier. Selv IPCC vil ikke stå inde for et øget antal.

Orkaner har muligvis anrettet større skader i de senere år målt i penge, men det er jo, som Bjørn Lomborg har påpeget, et resultat af, at vi er flere mennesker og har flere huse og ejendele i orkanernes spor. Men samtidigt er vi blevet rigere, så målt i forhold til vores bruttonationalprodukter er de relative omkostninger faktisk faldet.

Det samme gælder høstudbytter og tørke, hvor udviklingen på jorden generelt har været positiv.

Men gode nyheder sælger ikke så mange billetter.

https://wattsupwiththat.com/2021/01/01/to-promote-climate-alarm-good-news-is-regularly-portrayed-as-a-disaster/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*