Anden Energiteknologi, Klimarealisme i medierne, Ny Teknologi

Magi

EU’s forskningsprogram, HERMES, der jo altid sejler i penge, har besluttet at give 4 millioner euro i støtte til et projekt, der drejer sig om forskning i kold fusion.

Fusion er jo som bekendt den proces, der foregår i solens indre, hvor brint smelter sammen (fusionerer) til helium og udsender en masse energi. Det foregår ved stor tæthed og ca. 100 millioner grader. På jorden bliver der forsket i fusionsenergi i kæmpestore forsøgsanlæg til milliarder af kroner, og her er man stadigvæk ikke i stand til at opretholde tryk og temperatur længe nok til at få fusionen til at køre over så lang tid, at man kan trække energi ud.

To forskere, Pons & Fleischman, vakte derfor opsigt, da de i 1989 hævdede, at de havde gennemført fusionen ved stuetemperatur i et glas vand. Efterfølgende kunne andre forskere dog ikke eftergøre deres resultater, der tilsyneladende kom fra en målefejl.

Siden har bl.a. Google kastet penge efter metoden, men der har absolut ikke været antydning af noget brugbart resultat. I almindelighed betragtes metoden som i strid med fysikkens love, og derfor umulig.

Ikke desto mindre vil et nyt hold forskere tage ideen op, og EU har besluttet at støtte projektet, med begrundelsen at det haster med at få udviklet helt nye og banebrydende energi-løsninger, hvis vi skal undgå katastrofale klimaforandringer. 

Artiklen slutter med forfatterens sarkastiske bemærkninger om, at nu må det være det rette tidspunkt at søge EU om støtte til udtræk af nulpunkts-energi fra det tomme rum, eller at sende en robot-mission til planeten Pandora (kendt fra filmen ”Avatar”) for at finde noget unobtanium. Man skal bare huske at nævne klimakrisen.

https://wattsupwiththat.com/2020/12/27/eu-turns-to-magic-to-progress-their-clean-energy-agenda/

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Peter Krogsten

    Man kommer umiddelbart til at tænke på tidligere tiders alkymister, der levede godt af at bilde konger ind de kunne fremstille guld.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*