Dansen med klimadata, Klimarealisme i medierne, Tørke og Skovbrande

CO2 og mental sundhed

Her er endnu en gang vås fra forskningsverdenen, denne gang om sammenhængen mellem klimaforandringer og depressioner. Budskabet er, at langvarig tørke tager hårdt på landmændenes humør og kan give dem psykiske problemer. Det er ikke nogen overraskelse, det er klart, at fejlslagen eller ringe høst ikke er specielt morsom, når man skal leve af den.

Artiklen tager så det forudsigelige næste skridt og kæder øget forekomst af tørke sammen med klimaforandringerne. Og her hopper kæden af, fordi ind til videre har vi faktisk ikke globalt oplevet nogen stigning i antallet af områder, der er ramt af tørke. Der er altid tørt nogen steder, i nogle år, men der er ikke nogen tendens i retning af mere tørke.

Artiklen nævner en periode i Australien benævnt ”Årtusindets Tørke”, der strakte sig over 13 år, fra 1997 til 2010 og som tog hårdt på landmændene. Men man glemmer, at efter 2010 har de samme områder haft rigeligt med regn – faktisk over gennemsnittet.

Under artiklen er der en ganske relevant kommentar, når vi nu taler om psykiske følgevirkninger:

”Er der ikke mange flere observationer af, at klima-alarmisme har en meget negativ indflydelse på folks mentale tilstand?
– Irrationelle opråb og handlinger fra Extinction Rebellions medlemmer.
– Omfattende depressioner blandt skolebørn og unge kvinder, som mener at det er forkert at få børn i en ”fortabt” verden.”

https://climaterealism.com/2020/12/american-geophysical-union-fail-climate-change-is-not-harming-mental-health/

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Jeg har oplevet en landmand med depression, men det var tabet af hans hustru, der var årsagen. I de fleste tilfælde af landmænd, der går ned, er det personlige tragedier, der gør, at de ikke længere kan passe deres landbrug. Vi læser af og til om lige netop dette fænomen i aviserne, der som regel kommer som en overskrift med fede typer “MISRØGT” og ikke om selve årsagen, fordi de ikke fatter sammenhængen.

    Landmænd VED godt at høsten afhænger af vejret, hvilket de er fuldt ud klar over. Det giver kun anledning til en let irritation over ikke at have forberedt sig godt nok..

  2. Jan Østergaard

    Man må formode at de danske minkavlere for tiden har en kollektiv depression p.g.a. klimaforandringer ….

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*