Klimarealisme i medierne, Modeller

Vi er fortabte

I følge et nyt studie offentliggjort i New Science af to norske forskere er det for sent at gøre noget ved klimaforandringerne. Løbet er kørt, diverse tippepunkter overskredet, hvorved afsmeltningen af polerne vil accelerere, fordi den manglende is ikke mere reflekterer solens stråler.

Forskerne har lavet modelberegninger helt frem til år 2500, og det ser sort ud, selv hvis vi nu helt holder op med at slippe CO2 ud i atmosfæren. I 2500 vil temperaturen være 3 grader højere og havniveauet steget med 3 meter.

Kun en massiv opsamling af CO2 vil kunne afbøde de værste katastrofer, men så taler vi også om, at der allerede nu skal indsamles op til 33 gigatons CO2 pr år fra atmosfæren. Det er jo noget mere, end IPCC i deres vådeste drømme har forudset (link) og vil lægge beslag på al den biomasse, vi har til rådighed, for at drive opsamlingsprocessen.

Det er altid imponerende, når forskere ser mange hundrede år ud i fremtiden. År 2500 er om 500 år. Kan nogen virkeligt sige noget fornuftigt om udviklingen i samfundet, eller klimaet for den sags skyld, om 500 år?

https://futurehuman.medium.com/were-past-the-point-of-no-return-on-global-warming-scientists-warn-6779aaf4ed2b

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Wrong Again: 50 Years of Failed Eco-pocalyptic Predictions
    https://cei.org/blog/wrong-again-50-years-of-failed-eco-pocalyptic-predictions/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*