Klimarealisme i medierne, Koraller og Ocean pH

Blegning af koralrev

Opvarmning af havene går ifølge klimavidenskaben hårdt ud over korallerne. Blot en halv til en hel grads temperaturstigning fører til blegning af og senere udbredt død blandt dem. Normalt er korallerne dækket af et lag alger, i mange forskellige farver. Blegning er så et resultat af, at algerne dør eller forsvinder fra deres værter, korallerne. Algerne er ellers nødvendige for, at korallerne kan overleve, da de hjælper med at skaffe føden.

Normalt antager man, at korallerne tager mere eller mindre varig skade, selv af blegning i mindre omfang. Nu er der imidlertid en lokation i havet ud for Vestaustralien, der i foråret var ramt af blegning, men hvor korallerne nu – til forskernes store overraskelse – har genvundet deres kulør. Forklaringen er, at der går noget tid mellem blegning og død, og temperaturen nåede at falde nok undervejs.

Hele historien om korallerne og truslen fra den globale opvarmning synes at være malet noget sort op. Der findes koraller mange steder, og deres udbredelse dækker over både køligere og varmere havtemperaturer. De har også gennem tiderne overlevet voldsomme havstigninger og -sænkninger, f.eks. efter den sidste istid. Så at en opvarmning af havet på ca. 1 grad skulle true dem med udryddelse, er nok en myte.

https://www.thegwpf.com/scientists-surprised-that-coral-reefs-recover-after-bleaching/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*