Dansen med klimadata, Klimarealisme i medierne, Modeller

Vi er fortabt

Sorry guys, løbet er allerede kørt. Harvard Magazine har en lang artikel om klimavidenskabens ”lille snavsede hemmelighed”. Det viser sig nemlig, at det forhøjede indhold af CO2, vi allerede har tilsat atmosfæren, ikke vil gå væk igen, selvom vi bremser helt op for udledningerne lige nu.

CO2 har nemlig en meget lang levetid i atmosfæren, således at den ekstra mængde, vi har tilført, kun vil være halveret om tusind år. Så der vil stadigvæk være alt for meget CO2 i luften, sammenholdt med udgangspunktet i 1960 på 317 ppm og det ”førindustrielle niveau” på 280 ppm.

Selv Paris-aftalens 2 grader celsius er alt for meget varme. Den vil jo være der i tusinder af år.

Det er for sent! Polerne vil smelte, havet vil stige og skovbrandene vil rasere resten af Californien. 

Vi er fortabt, og kun ved såkaldt geo-engineering, dvs. forsøg på at nedkøle jorden ved at sende partikler op i luften eller spejle ud i rummet, har vi måske en chance.

Referatet hos Climate Depot indeholder ikke alle guldkornene fra artiklen. F.eks. nævner den, at i forbindelse med den helt nødvendige grønne omstilling af USA skal der over de næste 14 år hver uge færdiggøres en ny 600 MW vindmøllepark – med 300 møller (det er ret små møller).

Climate Depot har arkiveret artiklen under bl.a. ”astrologi”.

https://www.climatedepot.com/2020/10/18/climate-changes-dirty-little-secret-warmist-harvard-prof-schrag-finally-admits-even-if-we-could-become-carbon-neutral-tomorrow-the-climate-will-keep-changing-for-thousands-of-years/

Del på de sociale medier

2 Comments

 1. Peder Kruse

  Hold kæft jeg tror sgu Mann har fået øje på kulstofkredsløbet

 2. Peder Kruse

  Have no fear, Michael Mann is here
  c”,)

  “Man troede i lang tid, at Jordens klimasystem havde en anseelig ‘forsinkelseseffekt’, hovedsageligt fordi CO2 forbliver i atmosfæren og holder på varmen i mange årtier efter udledningen.
  Selv hvis vi helt holdt op med at udlede CO2, ville de globale temperaturer fortsat stige, og hedebølger, tørke, storme og andre effekter ville fortsætte med at intensivere ‘i omkring 25 til 30 år’, sagde Sir David King, tidligere videnskabelige rådgiver til den britiske regering, i 2006.

  Michael Mann fortæller, at det seneste årtis forskning har underkendt denne fortolkning.

  Ved hjælp af nye mere detaljerede computermodeller udstyret med en interaktiv CO2-cyklus, ‘forstår vi nu, at hvis vi øjeblikkeligt stopper med at udlede CO2… begynder oceanerne at optage CO2 hurtigere’, ifølge Michael Mann.

  Oceanernes CO2-lagring opvejer ‘for det meste’ opvarmningseffekten af den mængde CO2, der stadig er tilbage i atmosfæren.
  Så den faktiske forsinkelse mellem, at vi stopper med at udlede CO2, og at vi bremser temperaturstigningen, er ikke 25 til 30 år, forklarer han, men snarere ‘3 til 5 år’.

  Det leverer ‘en dramatisk ændring i vores forståelse’ af klimasystemet, som giver menneskeheden ‘større handlefrihed’, siger Mann.

  I stedet for at blive fastlåst i flere årtier med ubønhørligt stigende temperaturer kan menneskeheden nærmest øjeblikkeligt skrue ned for varmen ved omgående at skære ned på udledningen”

  Sakset i et tæt samarbejde med Copy & Paste fra:

  https://videnskab.dk/kultur-samfund/topforsker-spillet-er-forbi-for-klimaet-hvis-vi-faar-endnu-en-periode-med-trump-som

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*