Dansen med klimadata, Klimarealisme i medierne

Tysklands grønne omstilling

I Tyskland er det gået meget stærkt med omstilling til vedvarende energi. Der er opstillet enorme antal af vindmøller og solceller. Atomkraften er ved at blive udfaset som følge af panikken i den tyske regering efter Fukushima-katastrofen i Japan. Atomkraften blev erstattet af brunkulsfyrede kraftværker, men det siger sig selv, at de heller ikke har nogen fremtid i den nuværende klimapolitiske situation.

Der er afholdt enorme investeringer, primært i form af statssubsidier til sol- og vindenergi. Frem til 2025 planlægger den tyske regering at bruge yderligere 3.500 milliarder kr. på omstilling af energiforsyningen. Alligevel kan man allerede nu se, at landet ikke bliver i stand til at leve op til sine klimamål, der blev opstillet efter Paris-mødet i 2016. Tyskerne og danskerne betaler nu nogle af de højeste priser for energi i Europa, og som forventet er konsekvenserne mest alvorlige for de fattige indbyggere.

http://www.newgeography.com/content/006381-germany-went-totally-green-too-quickly

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*