Klimarealisme i medierne

En klimalov uden mål og med

Bragt af Karl Iver Dahl-Madsen

Otto Brøns-Petersen har kommenteret klimaloven således på sin Facebook profil:

Et stort flertal har indgået en aftale om en ny klimalov. Den indeholder en målsætning, men intet om, hvordan målet skal nås, hvad det vil koste, eller hvad effekten vil være på det globale klima. Det eneste, den indeholder af virkemidler, er omkostningseffektive redskaber (kvoter), man IKKE vil bruge.

Jeg er foreløbig den eneste, der har regnet på, hvad 70 pct. lavere CO2-udledning vil koste i 2030. Prisen er – med betydelig usikkerhed – 26 mia.kr. om året. Det er altså ikke pebernødder.

Flere af partierne har ment, at målet ikke må koste noget. Den eneste måde, det kunne opnås på, var ved at forpligte sig til økonomiske reformer af betydeligt omfang, som modvirker de samfundsøkonomiske omkostninger ved klimapolitikken. Men det er ikke en del af aftalen.

Jeg håber, at denne måde at lave politik på vil være en undtagelse, og at vi ikke er på vej ind i en periode, hvor de genoprettede offentlige finanser fører til politisk konkurrence på symboler uden hensyn til omkostningerne.

Under valgkampen var det kun Alternativet og Enhedslisten, som gik ind for 70 pct.målet, mens alle øvrige partier anså det for uansvarligt. Det siger ikke så lidt, at de fleste af dem nu har gjort ansvarsløse partiers retorik til landets politik.

https://cepos.dk/…/samfundsoekonomiske-omkostninger-ved-60-…
Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Ole Gorm Norden Andersen

    Klimaloven er galimatias. Mere CO2 grønner Jorden, øger høstudbyttet og dræber ørkenerne. Lyt til William Happer og Christopher Monckton.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*