Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Optoget med de grønne munke

26. april kl.14:00 - 16:00

Så er foreningen Klimarealisme klar med denne happening:

I anledningen af St. Bededag og 500 årsdagen for reformationen arrangeres et rollespilsoptog bestående af ca. 10 munke, der med bøn, guitar‐ og harmonikaspil og sang forkynder en ny reformation, hvor afladshandel med menneskelig synd i form af kultveilte afskaffes. Optoges starter ved Berlingskes redaktion, hvor munkene siger en bøn og forkynder deres 10 teser på et lamineret A4‐ark der opsættes med modellervoks, hvorefter de synger en sang. Herefter går rollespilsoptoget til Københavns Byret på Nytorv, til Christiansborg Slotskirke og til Finansministeriet, hvor munkene gentager ritualet og til slut går et par stykker ind og slår teserne op på Folketingets dør. De Grønne Munkes budskab er frihed, kærlighed og tolerance i en grønnere og varmere verden uden afladshandel med kultveilte som de anser for en guddommelig livsnødvendig luftart. Det hele er sammenfattet i deres trosbekendelse og 10 teser. Optoget består af ca. 10 munke med grønne og sorte kapper og kors. De medbringer en lille træhammer og deres 10 teser i lamineret plast. Der spilles guitar og harmonika til sangen.

Luther slår teserne op

Se mere her: Vi er de grønne munke på vej til den grønne reformation – Klimarealisme.dk

Detaljer

Dato:
26. april
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://klimarealisme.dk/2024/03/24/vi-er-de-groenne-munke-paa-vej-til-den-groenne-reformation/

Arrangør

Klimarealisme
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Berlingske Medier
Pilestræde 34
København K, 1147 Danmark
+ Google Maps

6 Comments

 1. Christian Jeppesen

  Kære Karl Iver!
  1000 tak for invitationen. Jeg har den fulde respekt for alt det du og klimarealisme-gruppen gør for at dæmme op for hysteriske røde og svage blå politikere, som ikke vil eller tør gå mod strømmen.

  Mht munkeinitiativet tror jeg det vil skabe opmærksomhed i medierne, men er bange for at de vil latterliggøre initiativet og dermed også gruppen, da jeg tror vi realister er et andet sted end dem som er målgruppen, som desværre stadig er majoriteten og dermed har magten i medierne… derfor tror jeg ikke helt budskabet vil forstås, da det jo, som jeg forstår det, er baseret på ironi, hvilket der desværre er alt for meget af på klimarealisternes fb side… det er jeg ikke tilhænger af med mindre det sidder lige i skabet og det er langt fra alle som evner at håndtere ironi i en debat som bør være seriøs og nysgerrig i sin natur… vi er langt fra den debat-natur desværre…

  Jeg tænker på, om man istedet kunne overveje at udstille politikerne som jo bare er marionetdukker i et teaterspil som er orkestreret af FN, WEF mfl. Men jeg har ikke fantasi til at forestille mig, hvordan det skulle udføres af andre end professionelle skuespillere som er med på vores vogn… (evt. Gintbergs klimatale til nationen, Mick Øgendahl, Christian Fuhlendorff mfl).

  Hvis ikke denne gang så kan ideen måske diskuteres ved næste initiativ, som der forhåbentlig bliver mange flere af… tænker også der er mange nordjyder som kunne tænke sig at komme ud af klimaskabet…

  • Karl Iver Dahl-Madsen

   Tak for de pæne ord. At vi løber risikoen for at blive til grin er vi opmærksomme på og helt ligeglade med. Bare vi får opmærksomhed hos nogen er vi glade.
   Dit forslag til happening er fint.

 2. Knud Larsen

  Udmærket initiativ, men som at slå i en dyne.
  Slaget synes tabt: Synsninger har overtaget magten fra fakta.
  “SoMe” er en stor del af denne misere.

 3. Henning Jensen

  Mange gange fremmer humor forståelsen. Som en klog mand engang sagde: “Det skal leges ind i dem, som man gør med en hundehvalp”.
  Godt initiativ.

 4. Karin Egede

  Håber I har sendt invitation til Cosmopol TV (Lorry) – så de kan arrangere at komme til et af stederne?

 5. Lene Bang

  Yes, tak for at lave dette dejlige optog. Politiken kunne godt trænge til et besøg. Deres syge terroristvåben Klimamonitor skriger på grønne munke.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*