- Bragt af Karl Iver Dahl-Madsen
John Christy har holdt et foredrag om klimamodellerne i det britiske parlament. GWPF har udgivet foredraget i dette notat:
The Tropical Skyes – Falsifying Climate Alarm
Her bringes min version af nogle højdepunkter:
Det har længe været kendt og anerkendt selv af IPCC, at klimamodellerne regner (alt) for varmt. Men man har ikke af politiske aktivistiske grunde taget konsekvensen og begyndt at lave fremskrivninger med modeller, der passer med den observerede virkelighed.
Det ville nemlig tage dampen af problemet og fjerne enhver form for “katastrofescenarier”
I nedenstående figur ses UAH satellitmålinger af temperaturen i den globale troposfære. (Den nederste del af atmosfæren).
Korrigeret for to store vulkanudbrud og El Nino/La Nina ses en trend på 0,1 grader pr. dekade. Hvis man antager, at der ikke er nogen langtidige naturlige svingninger på spil, hvilket er en meget dristig antagelse, og at temperaturudviklingen udelukkende skyldes CO2, kan beregnes en klimafølsomhed på 1,1 grad pr. fordobling af CO2, hvor klimamodellerne har en middelfølsomhed på 2,31 grad.
Hvis vi ser på den tropiske troposfære, hvor der i følge klimamodellerne må forventes en særlig høj temperaturstigning (den såkaldte hot-spot) er forskellerne mellem observationer af virkeligheden og klimamodellernes virtuelle verden endnu mere slående, som det ses i nedenstående figur:
Trenden i modellerne er ca. tre gange højere end i virkeligheden. Bemærk at den afkøling, der er sket efter den store El Nino i 2015/16 ikke er med i den observerede tidsserie.
IPCC ved det udmærket, i det organisationen har gemt nogen figurer af det samme væk i et bilag uden at kommentere det. John Christy har fundet det frem og viser i nedenstående figur, at modelberegningerne med CO2 påvirkningen slet ikke overlapper observationerne og modelberegninger uden CO2.
John Christy bemærker tørt til sidst i notatet, at i en sådan situation vil IPCC nok hellere hævde, at virkeligheden opfører sig forkert end at indrømme, at modellerne regner for varmt.
Jeg er faldet over en ganske interessant artikel om klimafølsomhed:
https://www.researchgate.net/publication/268981652_Advanced_Two-Layer_Climate_Model_for_the_Assessment_of_Global_Warming_by_CO2
Det er noget ‘tung’ læsning – men konklusionen er klar og bemærkelsesværdig:
“Simulations including an increased solar activity over the last century give a CO2 initiated warming of 0.2 °C and a solar influence of 0.54 °C over this period, corresponding to a CO2 climate sensitivity of 0.6 °C (doubling of CO2) and a solar sensitivity of 0.5 °C (0.1 % increase of the solar constant)”.