Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Klimarealistisk parti vinder valget i Holland

Der er gryende modstand mod mange rige landes dydssignalering i form af en rasende dyr og uvirksom energi- og klimapolitik. I Holland er Geert Wilders frihedsparti (PVV) blevet det største parti. Det er mest kendt for sine ønsker om en stram indvandringspolitik, men det har også en klimarealistisk dagsorden, som beskrevet her af Clintel:

“I årtier er vi blevet skræmt af forudsigelser om klimadommedag. Og selvom de forudsagte katastrofescenarier – om verdens ende – blev mere ekstreme over årene, er ingen af dem nogensinde blevet til virkelighed.

Vi bør stoppe med at være bange. Holland er et dygtigt land: vi har verdens bedste vandbygningsingeniører. For mange år siden sagde vores Delta-kommissær, at vi lever i verdens sikreste delta, vi er godt beskyttet, og der er ingen grund til panik.

Klimaet ændrer sig på alle tidsskalaer. Når omstændighederne ændrer sig, tilpasser vi os til dem. Det gør vi gennem fornuftig vandforvaltning, ved at hæve digerne når det er nødvendigt og ved at give floderne mere plads. Men vi bør stoppe den hysteriske reduktion af CO2, en handling som vi, et lille land, fejlagtigt tror kan ‘redde’ klimaet.

Holland er ansvarlig for mindre end en halv procent af den samlede globale udledning af CO2. I svar på spørgsmål fra PVV indrømmede ministeren (for klima), at hans klimaprogram med 122 foranstaltninger kun ville føre til en reduktion af den globale opvarmning med 0,000036 grader. Den mængde CO2, som Holland undgår at udlede med disse foranstaltninger, kompenseres af den mængde, som Kina udleder på mindre end en dag. Og omkostningerne ved alt dette er 28 milliarder euro! Dette har intet med virkeligheden at gøre, det handler alt sammen om klimaideologi og storhedsvanvid.

Og for denne ubetalelige galskab, skal vi ændre hele vores levevis: Vores kulfyrede kraftværker lukkes, mens der bygges hundreder af dem i Asien lige nu. Vores huse må ikke længere bruge naturgas, til en omkostning af titusindvis af euro, mens naturgas er det reneste fossile brændstof. Vores land bliver fyldt med triste vindmøller, mens lokale beboere bogstaveligt talt bliver syge af dem. De vil have os til at bruge varmepumper og elbiler, mens vores elnet – der plejede at være et af de mest pålidelige i verden – ikke kan følge med efterspørgslen. Vi skal flyve mindre, spise mindre kød; det stopper aldrig.

PVV siger: Det kommer vi ikke til at gøre! Klima-loven, Klima-aftalen og alle de andre klimaforanstaltninger vil gå direkte til makulatoren. Ikke flere milliarder euro spildt på meningsløse klimahobbyer, men flere penge til vores folk.

Energi-regningen er steget til rekordhøjder i de seneste par år. Mange hundrede tusinde mennesker lever i energifattigdom. I år vil den gennemsnitlige energiregning stige med mange hundrede euro. Mere end halvdelen af det skyldes højere skatter! Den hollandske energiskat på naturgas er blandt de højeste i hele Europa. Hollænderne bliver presset. Derfor ønsker PVV at sænke energiskatten og momsen på energi.”

Energifattigdom, AI billede ChatGPT
Del på de sociale medier

7 Comments

  1. Jan Wiliams

    Som nævnt tidligere, har jeg intet imod en fornuftig overgang til andre energiformer end olie, gas og kul. Så langt så godt. Men desværre er det ikke det jeg er vidne til, eksempelvis via den investering i solceller som der sker på vores breddegrader, ja sammenlignet med Spanien, så har vi jo kun halvt så mange soltimer som dem, nemlig cirka 1500 mod 3000.

    Det vil sige, at man bruger energi på at producere solceller, energi på transportere dem fra Kina hertil og energi på at opstille dem, hvorefter de så kun producere det halve af hvad de eksempelvis gør i Spanien. Ja, det svarer jo til at bygge en fabrikshal og så kun anvende halvdelen af hallen. Næppe økonomisk forsvarligt at gøre sådan, med mindre man har et ønske om at gå konkurs.

    Og til anskuelse af hvad vi har gang i, så har jeg regnet lidt på hvad landets samlede mængde solceller på 3,4 GW i dag den 7. november har produceret, og det blev til sølle 2020 MWh, produceret mellem kl. 8 og 16 hvorimod der resten af døgnet ingen produktion er. Denne elproduktion svarer til omkring 1,8% af døgnets elforbrug. Ud af vort samlede energiforbrug i dag, jamen, så svarer det til omkring 0,3% … kort sagt: tæt på at være ligegyldigt.

    Og det er jo netop på denne tid af året, at vi har brug for energi. OK, vindmøllerne snurrer i dag, men vinden er jo også gunstig dertil, og de dækker dermed omkring 60% af vort elforbrug, hvilket dog stadig kun er omkring 9% af vort samlede energiforbrug.

    • Tak Jan!

      Ja, “vedvarende energi” er jo ikke andet en smart klima-nysprog, hvor solen nok brænder “vedvarende” i nogle mia. år endnu, men hvor høsten her i Danmark, er alt andet end vedvarende.

      På samme måde som “gratis” sol og vind, klinger godt, klinger “vedvarende”, “grøn omstilling” og “Netto-nul” jo også godt. Ja så godt at det ryger ned som friskbagt bagerbrød en søndag morgen.

      Og lige der fik de grønne købmænd sig så en masse grønne disciple, der med stempelkortet i hånden, og høj arbejdsmoral, er villige til at give den en ekstra grøn skalle for en god sag. Til gavn for VESTAS, til gavn for de glade energihandlere og til gavn for ens karriere som “videnskabsmand”.

      Intet er helligt, heller ikke de sidste grønne perler vi har tilbage, en UNESCO verdensarvs-park, eller livet i de nordiske floder … bare det er grøn-kirke teknologi, vedvarende og lavet af beton, stål eller epoxy.

      At solen skinner vedvarende, og at vind er gratis, kan vi dog ikke bruge til så meget når høsten er alt andet end usynlig, støjsvag, vedvarende eller gratis.

      Sådanne bagateller kan dog ikke bekymre en ægte grøn discipel, der er stærk i troen, og for enhver pris bare ikke ønsker at miste sin identitet som god grøn medborger … og så er det jo også dejligt at være en del af det gode grønne fællesskab.

      Så behøver man ikke at tænke selv, man skal blot råbe i kor når alle de andre råber i kor, sige det samme som alle de andre siger, og stemme det samme som alle de andre stemmer … regeringen ved jo bedst.

      Ønsker man noget der også er vedvarende når man høster, rækker fællessang, en stærk tro og til tider lidt for dybe sug i piben, dog ikke.

      Så er man også nødt til at bruge det organ der hidtil har ført menneskeheden derhen hvor vi er idag, og begynde at bruge hjernen til at splitte kernen.

      Ja det gør ondt at tænke, især når man ikke er vant til at tænke.

      Men som alle ved, så skal det jo være skidt, før det kan blive godt … især i Danmark.

  2. Grøn kirke populisme er ikke den grund hvorpå et samfund bygges, er det hollandske valg et udtryk for.

    Realiteterne er ved at indhente alle den grønne kirkes løgnehistorier og valgflæsk. Bare ærgerligt vi allerede har smidt så mange milliarder i den grønne kirkes kirkebøsser, hvor den lille mand har betalt gildet for de grønne købmænd, og retur har fået et skamferet land og en økonomi der nu skal reddes med stempelkort på arbejdspladsen og en højere arbejdsmoral.

    Ja, man ligger som man har stemt.

  3. Per Mikkelsen

    Realpolitisk har Wilders meldinger ingen gang på jorden. Det erkendte han allerede på valgnatten, hvor udsigten til at indgå i en regering blev en mulighed. Valgflæsk og populisme er ikke den grund, man bygger en regering på. Godt nok har en del hollænderne fået nok af teknokratiske regeringer. Men de politiske løsninger mht. indvandring og omstilling kommer ikke til at spejle Wilders valgkamp og slogans. Hans mest tonedøve vælgere bliver skuffede og de mere pragmatiske får en smule symbolpolitik at trøste sig med.
    Det gode ved sagen er, at argumenterne for omstilling sandsynligvis kommer til at stå skarpere i tiden fremover; ikke blot i Holland. Sagligheden vedr. omstillingen vil nok vinde over alarmismen.

    • Søren Hansen

      Nu er der ikke meget “saglighed” over omstillingen, men du har ret, forhåbentligt kan Wilders medvirke til at kaste et skarpere lys over alle problemerne og dermed bidrage til den helt nødvendige opbremsning af klimatiltagene fra EU’s og de europæiske regeringers side. Ellers ruinerer vi jo bare os selv.

    • Hans Henrik Hansen

      “Men de politiske løsninger mht. indvandring og omstilling kommer ikke til at spejle Wilders valgkamp og slogans”

      – dét må nok TIDEN vise:

      “Over the past few weeks and months, several parts of the coming Green Energy Wall have started to come into focus. The two factors that are emerging most significantly at this early stage are (1) voters starting to catch on, and (2) the inability of wind and solar developers to deliver projects at costs that are at all workable for consumers.

      In the voter category, many places, particularly in Europe, have long had an all-party political consensus in favor of “climate action,” or some such nonsensical slogan, thus making it almost impossible for citizens to use their vote to push for any kind of sensible energy policies. But suddenly that is changing. First we had Argentina a week ago electing as President an avowed climate skeptic, Javier Milei. And then on Wednesday, the Netherlands followed suit, giving the biggest bloc of seats in its Parliament to the party of another avowed climate skeptic, Geert Wilders. Wilders’s Freedom Party delivered a drubbing to both the “center right” party of the current Prime Minister Mark Rutte, as well as to a Labor/Green coalition headed by Frans Timmermans, who is the European Commission’s Vice President and a face for the EU’s noxious climate agenda…”

      https://www.manhattancontrarian.com/blog/2023-11-24-the-green-energy-wall-gradually-coming-into-focus

  4. Tak for et godt og aktuelt indlæg Karl Iver.

    Ja, folket er vågnet i Holland, hvornår mon folket vågner i DK?

    “I svar på spørgsmål fra PVV indrømmede ministeren (for klima), at hans klimaprogram med 122 foranstaltninger kun ville føre til en reduktion af den globale opvarmning med 0,000036 grader. Den mængde CO2, som Holland undgår at udlede med disse foranstaltninger, kompenseres af den mængde, som Kina udleder på mindre end en dag. Og omkostningerne ved alt dette er 28 milliarder euro! Dette har intet med virkeligheden at gøre”

    Hvis man i Holland for sølle 208.000.000.000 DKK kan kompensere den mængde CO2 Kina udleder på en enkelt dag, vil Danmark nok skulle bruge et tilsvarende beløb, hvis vi sammen med Holland ønsker at kompensere to dagsudledninger fra Kina.

    Er der nogen i den grønne kirke her i DK, der har tænkt over disse proportioner, inden man begyndte at forarme Danmark?

    Før dette indlæg kom op, skrev jeg en kommentar til et andet indlæg, jeg herunder kopierer over, hvor det også hører til.

    ———-

    Måske den grønne kirke også er ved at begå et selvmål i EU, kan man håbe, hvor realiteterne før eller siden vil indhente fantasterne og hele befolkninger i medkøb.

    I Holland, der ellers før har holdt den grønne fane højt, ser det ud til at der er sket et skred, et stort skred …. er det mon snebolden der kan starte lavinen? Er folket ved at vågne op til de barske grøn-kirke realiteter?

    Det er jo ikke givet at Geert får magt, som han har agt, men folket har sendt et klart signal, man som politiker gør klogt i at lytte til.

    Ligeledes kan man håbe på at dette er en ny trend der starter i den vestlige verden, hvor højtsvævende fantaster og grønne købmænd bliver udskiftet med hårdtarbejdende realister, med den rationelle hjernehalvdel intakt, og med ønsket om en kurs der tjener folket, naturen og menneskeheden.

    “Geert Wilders’ Freedom Party wants to undo the green transition. ”

    “What does the PVV say about climate change?

    “The climate is always changing,” the PVV asserts in its election manifesto, disregarding the current rapid warming trend driven by humanity’s fossil fuel consumption. “When conditions change we adapt … by raising dikes when necessary.” ”

    “In general, the party wants to “stop the hysterical reduction of CO2,” which it considers unnecessary and a waste of money. ”

    “The PVV wants to rip up the Dutch Climate Act, which enshrines the country’s climate targets in law. It also wants to withdraw from the Paris Agreement. ”

    “The PVV wants to build more nuclear power plants, but opposes wind energy and large-scale solar parks. Its demands include keeping coal and gas power plants open and stepping up oil and gas extraction in the North Sea. A new €35 billion climate fund should be scrapped, the party says.”

    “there’s also been considerable backsliding on green issues among European center-right parties this year. Polling indicates that the next European Parliament will lean more conservative. ”

    https://www.politico.eu/article/why-the-dutch-election-result-spells-trouble-for-europes-climate-efforts/

    Det er værd at bide mærke i, når man snakker om de “farlige” havstigninger, at disse særdeles fornuftige udmeldinger, kommer fra det land i EU, der har flest km diger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*