Dansen med klimadata, Klimarealisme i medierne

Juridisk selvmål?

Dette her er historien om en ung australier, der fik den brillante idé at sagsøge regeringen i forbindelse med klimaet. Det er der mange andre, der har prøvet før, og normalt går søgsmålet ud på, at regeringer (eller virksomheder) skal forpligte sig til givne reduktioner i CO2-udledningerne inden for en kort årrække. Som regel en urealistisk kort årrække.

Men australieren her, Katta O’Donnell, fik en idé, som hun sikkert selv syntes var genial. Hun ville have en dom for, at regeringen, når den udbød statsobligationer til salg, ikke i tilstrækkelig grad gjorde køberne opmærksom på de klimarisici, vi i fremtiden kan løbe ind i.

I en lokal avis forklarer O’Donnell nærmere:

Vi kommer alle i berøring med obligationer. De bliver i øjeblikket betragtet som nogle af de sikreste papirer i Verden – Australien er et af de kun ni lande, der har den højest mulige kreditvurdering, fra alle tre af Verdens ledende kreditvurderings-institutioner. Men Australien er også den største forurener pr. indbygger blandt G20-landene, pga. de mængder af kul som landet brænder af…

Klimaforandringerne, nutidens mest alvorlige krise, bliver helt ignoreret i det offentliggjorte materiale, der beskriver Australiens gæld.

I dommen anerkendes det, at der er en risiko, som O’Donnell herefter beskrev som følger:

Vi ved, at ændringer og ødelæggelser fra klimaforandringerne vil være så talrige og vidt udbredte, at det er sværere at finde ting, der ikke bliver ramt, end at lave en liste over de ting, der bliver påvirket.

Og her er den australske regering naturligvis alvorligt involveret og skyldig, pga. landets fortsat store brug af kul. Nu må der gøres noget seriøst ved den grønne omstilling, for at redde det globale klima. O’Donnell:

Det her er første gang at en nation med en AAA-kreditvurdering har anerkendt at klimaforandringer er en grundlæggende risiko, der kan få indflydelse på økonomien og derfor kursen på dens gæld.

Regeringens advokater havde selvfølgeligt forsøgt at stritte imod og fremført, at det var svært at få øje på nogen større økonomiske risici i forbindelse med klimaforandringerne. Men her blev de belært af dommeren med den sædvanlige svada om konsensus i videnskaben angående risikoen for flere og mere intense naturbrande, storme, oversvømmelser ved kysterne såvel som inde i landet, hvirvelstorme, tørke og andre ekstreme vejrbegivenheder. Dommeren kørte endnu længere ud ad tangenten og talte nærmest om Jordens undergang. O’Donnell var meget tilfreds:

Dokumentationen for risikoen vokser dag for dag, rundt om i Verden: Oversvømmelser, massedød blandt dyr, fejlslagen høst og forgiftet vand.

Det er helt uforståeligt, når man tager i betragtning, hvad der er på spil, at denne retssag overhovedet var nødvendig. Regeringen brugte skatteydernes penge for at undgå at skulle fortælle sandheden.

Det er lidt uklart, hvordan det forgiftede vand hænger sammen med lidt lunken global opvarmning, men det er måske den ekstra CO2 i havet?

Eric Worrall fra WUWT tog fat i sagen, og efter hans mening har O’Donnell gjort klimasagen umådelig skade. Worrall anfører, at den australske regering nu har 3 muligheder:

  1. Bruge de penge, der skal til for faktisk at reducere de globale udledninger og derved overbevise retten om, at klimakrisen er blevet håndteret.
  2. Simpelthen at acceptere, at det er blevet sværere at låne penge til køb af stemmer.
  3. Neddrosle klimakrisen: Overbevise retten om at klimaforandringerne ikke længere udgør nogen risiko for obligationsejerne, og derefter skifte over til en ny indbildt krise for at styre vælgerne.

Worrall gætter på, at politikerne vil vælge løsning 3).

Det betyder så, at klimakrisen ikke længere er et brugbart værktøj til at styre befolkningen. Der skal måske opfindes et andet problem, og Worrall peger på frygten for kunstig intelligens, der jo kan overtage verdensherredømmet når som helst.

Men det betyder også, at regeringerne ikke længere behøver at gå foran i bestræbelserne på at bruge fantasilliarder på grøn omstilling og andre nyttesløse tiltag. Tvært imod. Den australske regering, f.eks., skal frede kulminerne og droppe alle ideer om udbygning med sol og vind. Den danske regering kunne opgive tankerne om den totalt nyttesløse CO2-opsamling og lade landbruget og folks oksekød være i fred.

Til sidst ender det måske med, at vi skal opstille en statue af Katta O’Donnell. Hun befriede os fra klimasagens åg…

Statue af Katta O’Donnell?
Del på de sociale medier

7 Comments

  1. Måske den grønne kirke også er ved at begå et selvmål i EU, kan man håbe, hvor realiteterne før eller siden vil indhente fantasterne og hele befolkninger i medkøb.

    I Holland, der ellers før har holdt den grønne fane højt, ser det ud til at der er sket et skred, et stort skred….er det mon snebolden der kan starte lavinen? Er folket ved at vågne op til de barske grøn-kirke realiteter.?

    Det er jo ikke givet at Geert får magt, som han har agt, men folket har sendt et klart signal, man som politiker gør klogt i at lytte til.

    Ligeledes kan man håbe på at dette er en ny trend der starter i den vestlige verden, hvor højtsvævende fantaster og grønne købmænd bliver udskiftet med hårdtarbejdende realister, med den rationelle hjernehalvdel intakt, og med ønsket om en kurs der tjener folket, naturen og menneskeheden.

    “Geert Wilders’ Freedom Party wants to undo the green transition. ”

    “What does the PVV say about climate change?

    “The climate is always changing,” the PVV asserts in its election manifesto, disregarding the current rapid warming trend driven by humanity’s fossil fuel consumption. “When conditions change we adapt … by raising dikes when necessary.” ”

    “In general, the party wants to “stop the hysterical reduction of CO2,” which it considers unnecessary and a waste of money. ”

    “The PVV wants to rip up the Dutch Climate Act, which enshrines the country’s climate targets in law. It also wants to withdraw from the Paris Agreement. ”

    “The PVV wants to build more nuclear power plants, but opposes wind energy and large-scale solar parks. Its demands include keeping coal and gas power plants open and stepping up oil and gas extraction in the North Sea. A new €35 billion climate fund should be scrapped, the party says.”

    “there’s also been considerable backsliding on green issues among European center-right parties this year. Polling indicates that the next European Parliament will lean more conservative. ”

    https://www.politico.eu/article/why-the-dutch-election-result-spells-trouble-for-europes-climate-efforts/

    Det er værd at bide mærke i, når man snakker om de “farlige” havstigninger, at disse særdeles fornuftige udmeldinger, kommer fra det land i EU, der har flest km diger.

  2. F R E M R A G E N D E

    Hvordan får vi kommunikeret dette til alle de unge?

  3. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget ;-).

    Ja, i Australien har de også deres “fair share” af problemer med den grønne kirke.

    Her en særdeles underholdende “Must see” video, med den knivskarpe Malcolm Roberts, der tydeligt viser, at det ikke er de påståede ødelæggelser fra CO2 udledninger man skal være så bekymret for.

    Det er den grønne kirkes teknologi, der bør vække bekymring.

    https://twitter.com/MRobertsQLD/status/1721007223021965589

    Realisterne har realiteterne på deres side.

    • Tak Paul

      Får du sendt noget til aviserne? Det tager nada tid, hvis man li’ har indlæst alle deres mailadresser én gang for alle. Det må da i det mindste gøre bare lidt indtryk på de journalister, der læser vores debatindlæg. Der skal noget til og pludselig får én af dem forklaret hvad CO2 er, de får forklaret koordinatsystemet med oplysninger der går 600.000.000 år tilbage se p. 33 i Søren Hansens Troen på Klimaet et cetera. Måske kan Alex Vanopslagh ramme videoer med forklaringer til de unge, der ikke interesserer sig for kemi og fysik.

      Dine kommentarer er GULD.

      • Kære Greta

        Mange tak :-), og du har ret.

        • Hans Henrik Hansen

          “…og du har ret”

          absolut: Det er let at INDSENDE dem – men meget op ad bakke at få dem TRYKT! 🙂

          Selv (nogenlunde) ‘objektive aviser som Jyllandsposten, ‘tanten’ og Weekendavisen er tunge at danse med, når det kommer til ‘klimakritiske’ læserindlæg! 🙁

          • og du har ogsā ret H.H. 😉

            En skønne dag vender vestenvinden nok, og med den også alle medløber-aviserne … det skal blive tider.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*