Klimarealisme i medierne

En duft af blomster

Her siger Jakob Kjær det med et eventyr

Vi har en tendens til at gøre tingene mere komplicerede end nødvendigt.

For at gøre en lang historie kort vil jeg derfor sige det med et lille eventyr for børn og barnlige sjæle.

Eventyret hedder ”En duft af blomster”.

Der var en gang et lille land, der hed Dania. En dejlig grøn ø, hvor bøgen spejlede sig i bølgen blå. Alt var godt og hyggeligt i Dania indtil kongen en dag besluttede sig for at køre en tur på landet.

Han kom til en smuk bondegård, hvor han bad sin chauffør holde ind så han kunne hilse på bonden der gik i marken.

God morgen deres majestæt, sagde bonden glad og lettede på sin stråhat. God morgen bonde, sagde kongen. Sig mig, hvad er det for en fæl lugt her er, spurgte kongen. Jo, sagde bonden, det er mit kvæg. Puha, hjemme på slottet dufter der altid kun af blomster. Lad os komme afsted, sagde kongen til sin chauffør, og så kørte de afsted.

Da kongen kom hjem til sit slot igen, kaldte han straks på sin minister for at klage over den ubehagelige lugt på landet. Vi må straks gøre noget. Hele Dania skal dufte af blomster og ikke af koprutter. Alle koprutter skal fremover indfanges i prutteballoner og pumpes ned i mit underjordiske gaslager under slottet. Og bønderne skal betale mig 25 øre i afgift for hver prutteballon der nedpumpes i gaslageret, befalede kongen.

Som sagt så gjort. Den næste dag blev der udsendt en meddelelse til hele folket i Dania om at alle koprutter fremover skulle indfanges i prutteballoner og afleveres til hoffet, der så vil sørge for at prutterne blev pumpet ned i kongens underjordiske gaslager under slottet mod en betaling på 25 øre.

Og nu stod folk i lange køer udenfor slottet med prutteballoner i massevis. Folk var meget kede af det for de kunne jo ikke passe markerne og dyrene når de stod i kø ved slottet. Og så skulle tilmed betale kongen 25 øre pr. prutteballon i afgift.

Men kongen var glad. Pengene strømmede ind i kongens skatkammer, alt imens kongens folk pumpede koprutter ned i Danias undergrund. De pumpede og pumpede dag og nat og trykket i gaslageret steg og steg.

Men ingen ænsede noget før en morgen da kongen hørte en mærkeliglig knagene lyd. Han kaldte straks på sin tjener. Sig mig, hvad er det for en mærkelig knagende lyd, der forstyrrer mig i min morgenmad, spurgte kongen irriteret. Så begyndte lysekronen over kongens morgenbord at svaje fra side til side. Nu må dette ophøre, skreg kongen. Jeg vil have mine pandekager i ro og fred. Men lyden blev højere og højere.

Pludselig skælvede hele kongeslottet og med et kolossalt brag sprang gaslageret hele kongeslottet i luften.

Og kongen med hele hans følge blev slynget højt op i luften, men landede heldigvis blødt i bondens høstak ude på landet.

Da kongen og hans følge nu ikke længere havde et fint slot og da alt deres fine tøj var ødelagt, måtte de nu hjælpe bondemanden med at passe dyrene på bondegården.

Kongen vænnede sig snart til at passe bondens dyr og blev på sine gamle dage glad for at bo på landet. Nu syntes han ikke længere der lugtede fælt på landet. Nej, han blev rigtigt glad for livet på landet og for landbruget. For landbruget gav jo mad på bordet.

Det mærkelige ved hele historien er, at der hvor kongens slot og gaslageret havde ligget voksede der nu de smukkeste vilde blomster og der duftede himmelsk. Duften var skønnere end kongens parfumer.

Og alle pengene fra kongens skatkammer blev ved eksplosionen spredt ud over hele landet.

Så hvis du en dag finder en gammel bøjet 25-øre kan den stamme fra den gang kongen af Dania indførte en prutteafgift og en lille prut blev til en stor prut.

Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Jens Andersen

  Det er foruroligende at midt i den største kunstgødselkrise i nyere tid er regeringen optaget af af reducere landbruget. Vi må håbe at det går over når resultaterne af høsten i de forskellige lande kommer frem til efteråret. Og så er der noget galt med det pæne romantiske billede.
  Der bor åbenbart 3 kvinder og 2 børn på gården, så kan man jo undre sig hvordan børnene blev til uden hankøn. Men måske er det manden som kører traktoren ude på marken, mens kvinderne passer hus og børn. Jeg er meget krænket over dette kønsstereotypiske billede.

 2. Hans Henrik Hansen

  “…at alle koprutter fremover skulle indfanges i prutteballoner og afleveres til hoffet, der så…”

  – her:

  https://www.altinget.dk/artikel/oekonomer-klar-med-ny-groen-regnemodel-til-finansministeriet-skader-paa-miljoe-og-klima-koster-trecifret-milliardbeloeb-om-aaret

  kan man læse om en anden variation af det velkendte begreb: “En pose varm luft” eller “Kejserens nye klær”! 🙂

 3. Kristian Petersen

  Hej Karl Iver Dahl-Madsen
  Tak for et særdeles relevant emne ovenikøbet fortalt som et eventyr.
  Dette er et emne der stikker langt dybere end langt de fleste mennesker er opmærksomme på.
  Jeg er selv opvokset på en kvæggård. Med irsk stuvning 5 dage om ugen i 80’erne valgte jeg faget fra som hovedindtjening.
  I Holland vil de 3 onde konger lukke 3000 kvægbrug pga koprutter også kaldet metan. Dette har forårsaget enorme demonstrationer der er mødt med kraftige vandkanoner. Vi har dog intet hørt i medierne. Kun på telegram.
  Det er som en tidligere kollega fra Sydafrika sagde til mig. Man vil reducere fødevareproduktionen for at redde planeten og folk stemmer for det uden at tænke over at de stemmer for en fordobling af fødevarepriserne, hvis der stadig er fødevarer på hylderne, når de besøger deres lokale supermarked. Folk har ikke prøvet at sulte.
  Dette er en del af den nye verdensorden hvor vi har WEF som vores verdensregering. Det kan vi ikke lave om på.
  Politikeres fineste opgave er at fungere som spindoktorer for de oligarker der sætter verdensordenen.
  På den måde aner folket ikke uråd før end det er for sent.
  Aabenraa Kommune har fået grønt tunnelsyn som man kan få, når man har mistet evnen til at stille spørgsmål.
  Deres grønne vision er således at tage mindst 50% af kommunens særligt egnede landbrugsjord ud til solcelleanlæg hvor råmaterialerne forarbejdes i kinesiske koncentrationslejre. Se selv rapporten fra Eventide:
  https://www.eventideinvestments.com/eradicating-forced-labor-from-solar-supply-chains-eventides-approach/

  I militæret lærte jeg at misinformation kan være et afgørende våben. Misinformationen sendes kodet og afkodes af fjenden, der er opmærksom på at den afkodede information kan tjene til formål som misinformation. Nu om dage bruger man medierne til misinformation og man får således befolkningen til at danne sig en mening ud fra disse misinformationer. Med andre ord kan verdens regeringer rettes som et våben imod vore dages civilisationer og de aner intet før end det er for sent.
  Godnat og sov godt.
  Bedste hilsner
  Kristian Petersen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*