Debatindlæg, Klimapolitik

Hastværk er lastværk – derfor er ny politik nødvendig

Hastværk er lastværk og det har vist sig at være tilfældet i den grønne omvæltning af vores samfund. Derfor bør den grønne omstilling sættes på pause.

Suppekøkkenerne er på vej tilbage

På grund af de stigende fødevare- og energipriser kastes i titusindvis af mennesker ud i fattigdom og må til vinter vælge mellem heat or eat. I Tyskland forbereder man sig allerede på dette ved at oprette offentlige varmestuer og sovesale, hvor disse mange tusinder ”klimafattige” kan opholde sig. Herhjemme er der facebook-sites, hvor folk, hvis køleskab er tomt sidst på måneden tigger om hjælp og madbanker, der formidler, hvad der ellers bliver til madspild, har stor søgning. Den moderne udgave af suppekøkkener for subsistensløse.

Atter andre titusinder er kommet under fattigdomsgrænsen, der siger, at husstand skal have 6700,- til rådighed, når de faste udgifter er betalt (husleje, el, varme mv.).

Årsagerne til den 3-dobbelte krise

Energipriserne himmelflugt er selvforskyldt. Der er mangel på fossil energi og stigende efterspørgsel. Det skyldes, at de vestlige lande har lukket kulminer, gas/oliefelter og mere eller mindre forhindret udvikling og udnyttelse af skifergas/gas- og oliefelter. Internationale finansinstitutioner, pensionskasser og andre har stoppet investering og finansiering af disse, og grønne organisationer har hysterisk arbejdet for at fremskynde en grøn omvæltning af vores samfund. Mantraet er, at Danmark skal være et foregangsland og et eksempel for hele verden.

Nu stiger priserne. Stigningerne i energi- og fødevarepriser steg allerede i 2021, altså før Putins invasion. Ifølge FAO steg fødevarepriserne med 20% og inflationen var i Danmark knap 5%.

Putins invasion har kun gjort ondt værre

Det er de grønne og vores regeringer, der har gjort os afhængige af russisk energi, fordi de vil fremme den grønne revolution.

Vi køber billig russisk energi, mens vi lukker ned for vores egen fossile energi. Derfor inflation og stigende fødevarepriser. Og nu er der lukket for den russiske gas.

Konsekvenserne ser vi nu.

Men man glemmer i hele denne debat at oplyse om, hvad fossile brændstoffer ellers producerer. Kunstgødning og ukrudtsbekæmpelsesmidler, som landbrug over hele verden bruger. Priserne for disse er også steget på grund af energiprisernes stigning.

Men EU har tilmed sat grænser for brug af kunstgødning og ukrudtsmidler. Det skal reduceres med 25-50%. (EU’s Farm2Fork program). Resultat er, at disse stoffer er blevet dyrere og derfor mindre brugt, især i U-landene. Konsekvensen er mindre høst og fødevarekrise.

Et eksempel på dette er Sri Lanka. Her forbød regeringen at importere kunstgødning. Man ønskede, at al landbrug skulle være organisk. Resultat: Mindre høstudbytte, mangel på penge og fallit og social uro og ingen eksportindtægter. Herhjemme udlægges landbrugsarealer til organisk landbrug eller til skabelse af ”wild nature” og braklægninger. Herhjemme bruger vi biobrændsel, der skal fodre vores kraftværker, når vinden ikke blæser og solen er gået ned. Mindst 10% af verdens fødevareproduktion fodrer vores kraftværker i stedet for gas og olie. Kunne det ikke bruges til at mætte munde i Afrika?

Den forhastede grønne omvæltning

Den grønne omvæltning kræver, ”at der udvikles løsninger til lagring af el….Disse løsninger skal sammen med bæredygtig biomasse sikre pålidelig kapacitet, når vinden ikke blæser og solen ikke skinner” (Klimarådet, marts 2020)

Disse er ikke udviklet til fulde endnu. Hele den grønne omstilling lider under, at mange af ønskerne i Klimaplan 2030, vedtaget af et bredt flertal i Folketinget, slet ikke kan realiseres på rimelig teknisk eller økonomisk vis. Den tekniske og teknologiske infrastruktur er mangelfuld og ikke fuldt udviklet.

Men de ambitiøse grønne planer når nye rekorder; nu ønsker man at bygge vindmøller på et højde af 450 meter, 4 gange så højt som Rådhustårnet – og mange skal stå på land og der skal opføres i hundredvis!

Den konkrete politik i forbindelse med valget

Sund fornuft er åbenbart et ukendt begreb. Den tredobbelte krise løses ikke ved at bygge endnu flere vindmøller endnu hurtigere.

Det er på tide, at der vises rettidig omhu og udvises solidaritet med de titusindvis af danskere, der betaler prisen. Vores klimaminister Dan Jørgensen udtalte til TV, at vi alle sammen må spare på energien og sætte temperaturen ned med 1 grad i vores hjem. Andre anbefalede uldsokker og trøjer.

Mette Frederiksen har nylig udtalt, at nu er hun blevet mere grøn end rød. Nu skylder hun at fortælle Arne og alle andre på overførselsindkomster, hvorfra han skal skaffe sig penge til at betale for varme og elektricitet, når han samtidig gerne vil have noget at spise. De almisser, som er vedtaget, på f.eks. 5000,- rækker slet ikke.

En gennemsnitlig dansk lønmodtagerfamilie mister ca 35.000,- årligt. Den grønne omstilling rammer nu danskerne på pengepungen og på velfærden, – ikke de velbjergede, de har stadig rigeligt til at køre rundt i Tesla, mens så mange andre ikke har råd til at hælde benzin i deres veltjente fossilbil.

De grønne afgifter på energi, benzin, vand, elektricitet vender den tunge ende nedad og industrielle fremstillingsvirksomheder er blevet pålagt nye grønne afgifter, som i sidste ende betales af forbrugerne. I efteråret er det landbrugets tur til at fremme den grønne omvæltning og her vil deres produkter også stige i pris, som forbrugerne kommer til at betale og der arbejdes også med at få indført en egentlig CO2-skat.

I Storbritanien og Tyskland er man på randen af recession, to store eksportmarkeder for Danmark og vinteren nærmer sig med stigende efterspørgsel på energi, der vil stige i pris. Alt imens regering og folketing investerer tre-cifrede mia.beløb i den grønne omstilling og endda søger at forcere den. Alt vil skubbe til inflationen.

Det er nu, der skal vises rettidigt omhu.

Ja, der sker klimaforandringer, men om Danmark når målet om 70% reduktion i 2030 eller senere eller har et væsentligt lavere mål, betyder intet for verdens samlede udledning. Danmarks andel er langt under 1%.
Klimaforandringer sker, men dommedag er ikke nær, som klimahysterikerne spår.

Men der er håb om at den sunde fornuft snart vil indfinde sig på Christiansborg og blandt hele den bedrevidende elite. Et stort og hidtil tavst del af danskerne er klimarealister som denne YouGov undersøgelse viser.

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. Knud Larsen

  Må jeg minde om nobelpristager Norman Borlaug (»den grønne revolutions far«, slå ham selv op på nettet) og hans indlæg i Kristeligt Dagblad 12. august 2000 :

  “Ekstremister i miljøbevægelserne i de rige lande synes at gøre alt, hvad de kan, for at stoppe den videnskabelige fremgang på stedet. Små, men højrøstede, yderst effektive og godt finansierede »teknofober« forudsiger dommedag, fremprovokerer frygt og bremser anvendelsen af ny teknologi, uanset om det er gensplejsning, bioteknologi eller mere konventionelle former for agrovidenskab.

  Se blot korstoget mod genmodificerede afgrøder, af aktivisterne kaldet »Frankenstein-mad«, i Storbritannien og andre steder i Europa.

  Ikke råd til økologi
  Jeg er særligt foruroliget over de elitære personer, der prøver at nægte småbønder i Den tredje Verden, særligt i Afrika syd for Sahara, adgang til konventionelt forbedret såsæd, gødning og kemikalier til beskyttelse af afgrøderne, som har givet de velstående lande luksus i form af rigelige og billige fødevarer, som siden hen har sat fart på deres økonomiske udvikling.

  Mens de velstående lande bestemt har råd til at betale mere for fødevarer produceret på såkaldt »økologisk« vis, har de en milliard kronisk underernærede mennesker i de fattige lande med fødevaremangel ikke råd. Der er ikke nok »økologisk gødning« til at producere fødevarer til verdens nuværende befolkning på seks milliarder. Hvis vi forsøgte at fremstille det, der svarer til de 80 millioner ton nærende nitrogen, som der ville være behov for til sådan en opgave, fra komøg, ville det være nødvendigt at øge verdens samlede kvægbestand til fem eller seks milliarder.”

 2. Dines Jessen Petersen

  Jeg har en bekendt der er gift med en fra Sri Lanka, han er kommet der 1-2 gange årligt i 30 år. han siger at styret i Sri Lanka har stjålet alle penge, så der var ikke penge til at importere gødning. Så blev de grønne. Virkningen er selvfølgelig den samme.

 3. JENS JAKOB KJÆR

  Glimrende indlæg. Jeg tror almindelige danskere bliver vrede når de opdager, at de er blevet narret.

 4. Erling Petersen

  Tak for et glimrende indlæg. Men jeg er ikke enig i, at den grønne omstilling er gået for stærkt. Vi skal slet ikke have den grønne omstilling! Den bygger på en myte, som blev skabt på klimakonferencen i Rio i 1992. Det har jeg skrevet om i https://klimarealisme.dk/2022/05/27/raevekagen-i-1992/
  og nu har det meste af den vestlige verden haft en CO2-fobi siden da.

  Vi er mange som ved, at det er en myte, men på grund af den enorme propaganda tør vi ikke sige det højt.

  Vi bør stå ved, at den såkaldte klimakrise er falsk, og at alle vores landbrugsarealer skal bruges til produktion af fødevarer.

 5. Hans Henrik Hansen

  “Et stort og hidtil tavst del af danskerne er klimarealister som denne YouGov undersøgelse viser”
  – interessant…og endnu mere interessant ville det have været at se udfaldet af samme måling, foretaget 12 måneder senere! 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*