Debatindlæg, Klimapolitik, PM

Pension og klimakamp

Undertegnede er via en tidligere arbejdsgiver kunde – eller som det så smukt hedder: Medejer – i pensionsselskabet Velliv. I disse år kappes pensionsselskaberne og andre finansielle institutioner om at være mest “grønne”, og de vil bidrage til nedbringelsen af CO2-udledningerne og til den “grønne omstilling”. Som vi så for nyligt, vil dette bringe afkastet på investeringerne i alvorlig fare, idet mange af ideerne til ny “grøn” teknologi er tvivlsomme, og f.eks. CO2-bortskaffelse er ren økonomisk tilsætning. Kun i det omfang Staten går ind og støtter projekterne, kan investeringerne retfærdiggøres, men så er vi i gang med at fodre hunden (læs: Pensionsopsparerne) med sin egen hale.

Desværre er Velliv nu hoppet med på den galej, som det fremgår af følgende brev, som dukkede op i min e-boks forleden:

Det har så fået undertegnede til at skrive følgende brev til Velliv:

Kære Velliv!

Jeg har via e-boks modtaget et brev fra jer omhandlende vidtløftige planer om at “sætte fart på den grønne omstilling”.

Det fremgår, at Vellivs investeringer skal lægges om, således at deres CO2-aftryk reduceres, og der skal investeres i danske firmaer der udvikler “grønne” løsninger. 

Som pensionsselskab har Velliv kun én eneste mission, hvilken er at sikre pensionsopsparerne det størst mulige afkast på investeringerne. Denne mission bringes i fare, hvis man f.eks. begynder at kaste penge efter selskaber med tvivlsomme ideer til løsninger af problemer, der reelt ikke findes. 

Der er, selvom medierne siger noget andet, ikke nogen klimakrise, og vi har ikke noget akut behov for at nedbringe vores udledninger af CO2. Der er sket en moderat global opvarmning på ca. 1 grad celsius i de seneste 150 år, men det var fra slutningen af Den Lille Istid, hvor temperaturen var forholdsvis lav. Der er ligeledes ikke udsigt til nogen alvorlig yderligere opvarmning, og de følger, den måtte have, kan let afbødes med vores teknologi og økonomiske formåen.

En “grøn omstilling”, primært baseret på opstilling af en masse ineffektive vindmøller og solceller, vil derimod medføre en stor risiko for et sammenbrud i vores energiforsyning og dermed et alvorligt tab af velstand og velfærd. Teknologien, der kan sikre en stabil forsyning fra disse kilder, findes ikke og kan sandsynligvis aldrig udvikles til et teknisk og økonomisk forsvarligt stade.

Det er også naivt at tro, at vi kan gennemføre den “grønne omstilling” inden 2050, indtil nu er det gået meget langsomt, og det er ikke fysisk muligt at omlægge hele energiforsyningen på så kort tid.

Derfor vil jeg gerne her udtrykke min dybe utilfredshed med, at Velliv nu er hoppet med på den modebølge, som klimasagen dybest set er, og jeg vil gerne høre, hvordan I vil sikre, at I ikke fraviger jeres egentlige mission som beskrevet ovenfor. I skal sikre vores opsparinger og forrentning af samme og ikke gøre noget forsøg på at “redde” noget, der ikke har behov for at blive reddet.

Læs mere her: klimarealisme.dk/

Med venlig hilsen

Søren Hansen

Man skal nok ikke forvente den store reaktion.

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. Peter Krogsten

  Jeg modtog det her fra Sydbank.

  “Kære Peter
  Stigende energipriser, inflationsrøde tal i husholdningsbudgettet og et klima, som stønner under mængden af CO2, vi udleder! Der er mange grunde til at rette blikket mod din bolig. For du kan spare din pengepung og klimaet for mange bekymringer ved at fremtidssikre din bolig med grøn omstilling under eget tag.”
  Spies Rejsers direktør har også skrevet en artikel over samme læst. Jeg håber Sydbank er bedre til at drive bank, og Spies Rejser til at drive rejsebureau, end de er til at forstå kliiiimaet.

 2. Hans Henrik Hansen

  Her kan man læse en interessant debat om samme emne:

  https://ing.dk/debat/p-pension-show-or-253962

 3. Dines Jessen Petersen

  Pensionsopsparinger kan flyttes, også under udbetaling.

 4. Aldeles glimrende. Jeg modtog samme brev fra Velliv, og blev lige så fortørnet over deres ‘mission creep’. Jeg vil nu også skrive til dem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*