Debatindlæg, Klimapolitik

Hvem er vi?

Folketinget tror, at vi er Danmark. Den fejltagelse risikerer at true velfærdsstaten og dansk erhvervslivs konkurrencekraft. Når DR med FN som kilde skriver: “Sådan begrænser vi klimakrisen. Vi har mindre end 4 år til at få den stigende CO2-kurve knækket”, så tror Folketinget, at vi betyder Danmark. Men det er ikke rigtigt.

Danmark har længe været i gang med den grønne omstilling. Derfor falder de danske udledninger af CO2, som udgør en forsvindende lille del af verdens samlede udledninger.

Vi, betyder ikke-vestlige lande, som har ført deres store befolkningsmasser ud af fattigdom gennem industrialisering med billig energi. Udviklingen fortsætter, og ingen af de pågældende lande kunne drømme om at stoppe op, for at erstatte billig fossil energi med dyr og ustabil vedvarende energi. Derfor stiger verdens udledninger af CO2 fortsat, og CO2 i atmosfæren accelererer.

IPCC har netop udgivet en ny klimarapport WG III, som omtales i en artikel i Videnskab, hvor Kirsten Halsnæs tegner og forklarer.

Grøn omstilling virker, siger FN/ IPCC. Det begrundes med, at stigningen i det årlige udslip af CO2 er aftagende. Som det fremgår af den sorte kurve i grafikken ovenfor har det sin rigtighed. Men det er uden betydning.

Global opvarmning styres af atmosfærens indhold af CO2 -den blå kurve, som fortsat accelererer.

Noget andet er så, at FN/IPCC overvurderer global opvarmning som følge af accelererende indhold af CO2.

I realiteten manipulerer FN/IPCC Verdens befolkninger, for at give indtryk af, at verden bevæger sig i den rigtige grønne retning.

Kirsten Halsnæs siger, at vi kan nå målet om at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader. Deri er jeg enig med Kirsten Halsnæs, men ellers er vi uenige.

Kirsten Halsnæs mener, at det er muligt, hvis vi kan få hele verden med på grøn omstilling. Den tror jeg ikke på. Grøn omstilling er noget som rige lande som Danmark ikke har råd til. Hvordan skulle fattige lande så få råd til det?

Den globale temperatur er ifølge NOAA steget med 0,9 grader siden 1880. Temperaturen er ikke nær så følsom overfor stigende CO2, som FN/IPCC forestiller sig. Derfor tror jeg, at temperaturstigningen i fremtiden fortsat vil være begrænset.

I Danmark burde vi standse op og afvente, at resten af verden viser, at den vil i grøn retning. Det tror jeg desværre ikke sker. Folketinget er paralyseret af CO2. Accelererende stigende CO2 er tegn på, at Verden bliver rigere og et bedre sted at leve for Verdens stadig voksende befolkning.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Kent møller

    Kunne ikke være mere enig .

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*