Klimarealisme i medierne, Opdaterede Temperaturer

Australsk snyd

Vi har her på siden flere gange berørt de justeringer af fortidens temperaturer, der foretages af klimavidenskaben. Sjovt nok bevirker de næsten altid, at fortiden gøres koldere, og større udsving i temperaturen i de tidligere år udjævnes. Derved får man en jævnt stigende kurve fra år 1900 frem til nu, der passer fint med atmosfærens stigende CO2-indhold. Man får også lettere ved at finde varmerekorder i nutiden – ”varmeste dag”, ”varmeste måned” osv. ”i hundrede år”.

Det australske meteorologiske Institut, BOM (Bureau of Meteorology) er berygtet i den henseende, og nu er den gal igen, for tredje gang i løbet af ni år har de gennemført en justering.

Denne gang har de underkastet målingerne fra 25 lokale stationer en såkaldt statistisk behandling. Det har givet betydelige ændringer i tal helt tilbage fra 1913. Hvad man troede, at man målte den gang, viser sig nu at være op til en grad celsius forkert – og stort set altid for højt.

Resultatet af justeringerne er vist på figuren her, hvor man ser gennemsnittet af målinger fra 58 stationer i perioden 1910-2019. Den blå kurve er temperaturerne før justeringen, den sorte efter.

Årlige temperaturer i Australien, gennemsnittet af 58 målestationers resultater. Blå kurve: Før justeringen, sort kurve: Efter.

BOM vil ikke beskrive i detaljer, hvordan man er kommet frem til justeringerne men har nogle tågede forklaringer om, at man har været på udkig efter pludselige spring i målingerne, der kunne være forårsaget af nye bebyggelser i nærheden af stationerne eller ændringer i vegetationen omkring dem. BOM har dog tilsyneladende ikke ulejliget sig med at undersøge disse formodninger, i stedet har man behandlet sagerne statistisk. Det skinner igennem, at mange af justeringerne er udført mere eller mindre manuelt af BOM’s medarbejdere.

Man har også grebet til et andet yndet trick: Homogeniseringer. Hvis man ikke har tiltro til en stations målinger, sammenligner man dem med resultaterne fra nabostationerne og bruger evt. et gennemsnit af disse i stedet for. Den praksis har BOM taget til ekstreme længder, idet afstanden til ”nabostationerne” er op til 1600 km!

Det er synd for fremtidens klimaforskere, at det historiske materiale om klimaet, de får at arbejde med, i den grad efterhånden er utroværdigt. 

https://joannenova.com.au/2022/01/bom-cools-history-and-warms-the-present-version-2-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bom-cools-history-and-warms-the-present-version-2-2

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Ingrid Schmall

    Die Klimastatistiken werden allmählich zu Phantastistiken.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*