Klima i Medier, Klimarealisme i medierne

Klimakunst

Kunstneren Karin Egede ønsker med sine værker at forøge vores bevidsthed omkring klimaforandringerne, som har ramt Jorden mange gange i fortiden. Hun skriver:

Her er lidt om mine autodidakte klimarelaterede kunstinstallationer, som jeg håber I kan bruge i et Videnskabeligt Klimarealistisk Opråb til Debat om det faktum, at Moder Jord jo er, som den er, takket være en naturlig og evig KlimaEvolution, som Naturvidenskaben jo kan bekræfte ved eksempelvis at læse/fortolke Stevns Klint, med den 66 mio. år gl. Fiskelerstribe og Faxe Kalkbrud med det 63 mio år gl. Koralkalklag, som ligger dybt i Danmarks undergrund og vidner om, at her på Jorden har vi altid og vil altid have mange forskellige former for Klimaforandringer, som vi, tænkende individer, i min optik, skal lære at Tilpasse os på alle tænkelige måder, som en moderne form for KlimaNomader, ganske som Fugle, Fisk og andre Dyr, på godt og ondt, altid tilpasser sig Årstider, Skovbrande, Oversvømmelser, Meteornedslag, Vulkanudbrud, Istider og endda vi Destruktive menneskedyrs adfærd i naturen!!!

Karin Egede står bag kunstværket ”Klimasoluret”, der er opstillet på Tølløse Fælled. Her er omtalen:

Klimasoluret på Tølløse Fælled er en milepæl på Istidsruten – den 280 kilometer lange cykelrute, som passerer Tølløse Fælled via cykelstien på Kvarmløsevej.

Soluret er en kunstinstallation udtænkt af kunstneren Karin Egede. Du finder den på fælledens højeste punkt, når du følger grusstien mod syd. I midten ligger en otte ton tung koralkalkblok, der er hentet op fra Danmarks 63 millioner år gamle fossile undergrund i Faxe Kalkbrud. Omkring blokken ligger en urskive bestående af 12 store sten hentet fra den lokale Sophienholm Grusgrav. De fire store sten omkring urskiven markerer de fire verdenshjørner.

Observatoriet i Brorfelde har medvirket ved opstillingen af skulpturen og skriver:

NYT LANDMARK PÅ ISTIDSRUTEN❄️🤩🧊

En stor klump af 63 mio. år gammel havbund fra Faxe har nu fundet plads på Tølløse Fælled som en del af ‘Klimasoluret’.

Det er kunstneren Karin Egede, der i et samarbejde med Observatoriet, står bag Klimasoluret, som kommer til at stå som et landmark eller milepæl på Istidsruten.

Istidsruten er en ny cykelrute, der tager dig gennem hele Nordvestsjælland med fortællinger om natur- og kulturhistorien undervejs.

På ruten kommer du forbi både Tølløse Fælled, Observatoriet og et hav af andre smukke lokaliteter med hver deres spændende historie.

De øvrige blokke i Klimasoluret kom fra Sophienholm grusgrav:

Karin Egede har tidligere, midlertidigt, haft et kunstværk opstillet ved Det Kgl. Bibliotek:

Her ses blokken ved det Kgl. Bibliotek:

Lad kunstneren få det sidste ord:

Jeg tror på at Visuel Kunst inspireret af Naturvidenskaben, sammen kan hjælpe til med at åbne alle vore sanser op for en bedre forståelse af begreberne Evolution, Klimaforandringer og vor magnetiske Moder Jords tilblivelse i Universet! Fantasi er bedre end viden, sagde Albert Einstein…..

Karin Egede er efter eget udsagn Autodidakt kunstner/Idémager og kalder sine værker for GeoSciArt. Hun har 20 år som Udlandsdansker: Frankrig, Australien, USA og Mexico

Del på de sociale medier

4 Comments

 1. Karin Egede

  I håbet om at kunne medvirke til at gøre en forskel, har jeg lige sendt denne mail:
  Kære Videnskab.dk
  Håber jeg med dette link:
  https://klimarealisme.dk/2021/12/19/klimakunst/
  kan motivere til en “Klimarealistisk Naturvidenskabelig Debat” blandt Videnskabskyndige, som kan give nyt Håb til de unge mennesker, som har ladet sig manipulere til at tro, at Klimaforandringer er selvdestruktivt menneskeskabt – i stedet for at kunne arbejde for at udvikle sig til at kunne Modstå, Bekæmpe forurening og Lære at Tilpasse sig alle former for Naturlige Klimaforandringer – ganske som alt andet levende i naturen har gjort det, lige siden vor magnetiske Moder Jords tilblivelse i det magnetiske Univers for milliarder år siden, og Danmarks tilblivelse af Smeltevandsaflejringer på havbunden, fra den Skandinaviske Isbræ for bare ca. 20.000 år siden, placeret oven på et 63 mio år gl. fossilt Koralrev!

 2. Karin Egede

  Kære Søren Hansen , Mange tusind tak, jeg kan ikke finde ord for min taknemmelighed over denne flotte omtale af mit virke som, skal vi kalde det, Klimarealistisk kunstner!
  Stort TAK, Karin Egede

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*