Klimaadfærd, Klimarealisme i medierne

Klimaopdragelse

Vi bragte for nyligt en munter opskrift på, hvordan man kan opdrage sine børn, hvis de er blevet lidt for overdrevent klimabevidste. Her er så en anden fremgangsmåde, men denne gang skal det vist desværre ikke opfattes som en spøg.

Det er tre universitetsansatte i Australien, som alle arbejder med klimaforskning. De er alle tre overbeviste om, at vi styrer mod katastrofen, så hvordan får de overbragt deres børn den kedelige nyhed?

Den første er mor til små børn under 5 år. Deres forståelse for drivhuseffektens finere detaljer er naturligvis begrænset, men i stedet har deres mor snakket om dinosaurer. Hvorfor uddøde dinoerne? Selvfølgeligt pga. klimaforandringer! Hun ser frem til, når børnene bliver lidt større, så kan hun forklare dem at ”vi har gjort noget, der har bevirket at Jorden er lidt syg, og nu er det op til os at give den noget medicin for at gøre den rask igen.”

Nr. 2 er mor til to ældre børn: 14 og 16 år. Her er der andre boller på suppen. Der snakkes klimaforandringer konstant, og når de er ude at rejse, finder de ”beviser” på tingenes dårligdom, f.eks. koralrev (hvordan de så finder nogen, der faktisk har taget skade, er lidt uvist, men der er vel altid ét hist og pist, der er blevet ramt af noget lokal forurening for nyligt). Hendes børn var ikke bange for klimaforandringer, da de var små, men det har hun fået lavet om på. Hun er dog så fair at understrege, at videnskaben ikke er helt afgjort mht. omfanget af de tilstundende katastrofer.

Nr. 3 er far til tvillinger på 4½ år. Hans børn er desværre for små til at fatte truslen fra klimaforandringer, men han starter i det små med miljøet, plastik er dårligt, elbiler er godt og husk at lukke for vandhanen. Han er ikke nervøs ved tanken om, at børnene kan gå hen og blive bange for klimaforandringerne. Det er en værdig ting at være bange for.

Stakkels børn. Det er helt åbenbart ikke meningen, at de skal have en nogenlunde tryg og sorgløs barndom. Næh, de skal proppes med historier om de voksnes problemer – eller indbildte problemer. Men det er vel på den måde, at man får udklækket nogle flere Greta’er.

https://newsroom.unsw.edu.au/news/science-tech/how-climate-scientists-talk-their-kids-about-climate-change

“Dinosaurerne døde af klimaforandringer”
Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*