Debatindlæg, Klimavideoer

Samfundstanker med Jens Olaf Pepke Pedersen

For nyligt udkom FN’s klimapanel, IPCC, med en ny klimarapport, som af medierne er blevet ophøjet til ”klimabiblen”. Rapporten dækkes som et skræmmebillede, og omtales oftest sammen med ordet ’alarmerende’. Jens Olaf Pepke Pedersen, seniorforsker for institut for rumforskning og teknologi på DTU – aktuel med to videnskabelige bidrag til rapporten, forholder sig både mere kritisk og nuanceret.

Rapportens konklusioner er ikke mere alarmerende end forventet og viser endda positive takter, eftersom det mest ekstreme scenarie nu klassificeres som havende lav sandsynlighed. Pepke Pedersen afdækker rapportens iboende dobbelte usikkerhed, som har fået meget lidt opmærksomhed i dagspressen, og diskuterer sammen med Ågerup mediernes, forskernes og politikernes rolle i udarbejdelsen og formidlingen af klimarapporten.

Her er linket til interviewet med Jens Olaf.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*