Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

DTU og klimaet – åben mail til Rektor Bjarklev

Jeg har skrevet denne åbne e-mail til Anders Bjarklev, rektor for DTU

Kære Anders Bjarklev!

Jeg har længe været ked af, at du & DTU lefler for bestemte grønne politiske, alarmistiske holdninger om klimaet. Selv om jeg ved, at der på DTU sidder en masse kloge mennesker, som er uenige med den fremherskende diskurs og ved at klima kun spiller en beskeden  (også ifølge IPCC) rolle for menneskenes velstand og velfærd. Og at det er komplet urealistisk at forestille sig en hurtig grøn omstilling ned mod CO2 neutralitet med vind og sol som de vigtigste energikilder.

Hvad der slog hovedet på sømmet denne gang var,  at jeg forleden modtog denne pressemeddelelse fra DTU https://dit-lyngby.dk/kan-teknologien-sikre-vores-baeredygtige-fremtid/, som jeg ellers normalt med glæde deler på Dit Lyngby.

PM’en er en ukritisk lobhudling af DTU’s arbejde med politisk korrekte teknologier og indledes med denne klimafagligt ukorrekte og misvisende bemærkning:

Denne sommer har givet os mange eksempler på klimaforandringernes konsekvenser med uhørte varmegrader i det nordlige USA og Canada, skovbrande i Sydeuropa, oversvømmelser i Tyskland og skybrud i Danmark. En ny rapport fra FN har derudover fastslået, at klimaforandringerne er menneskeskabte.

Det er misvisende ikke at nævne, at der sædvanligvis finder usædvanlige vejrbegiveheder sted et eller andet sted i verden næsten hvert år. Ligesom man undgår at bemærke, at der ikke i IPCC’s  rapporter kan findes belæg for at klimaændringerne indtil nu har  haft væsentlig betydning for forekomsten af ekstreme vejrhændelser (bortset fra hedebølger) Endvidere er oplysningen ikke sat i perspektiv, da  der heller ikke redegøres for at ekstreme vejrhændelser har lille betydning for den globale økonomi – ca. 2 promille og faldende – og ligeledes for at den globale dødelighed på grund af disse hændelser kun er 200.000 pr. dekade og faldende.

Klimaændringernes påvirkning af ekstremvejr Det er rigtigt, at den nye IPCC rapport påstår, at nutidens klimaændringer er 100% menneskeskabt, men det er ikke det samme som, at IPCC har fastslået, at det forholder sig sådan. Der er rygende uenighed om dette blandt forskere på området. F.eks. findes der flere seniorforskere på DTU som mener noget andet. Som for eksempel Jens Olaf Pepke Pedersen der i Weekendavisen forleden tørt konstaterer:

Dermed afviser panelet helt, at naturlige variationer har haft nogen betydning de sidste 170 år, som dermed ikke kun har været helt usædvanlig i klimahistorien, fordi mennesket har påvirket klimaet, men også derved, at der i hele perioden ikke har været større naturlige klimaændringer.

Du er jo helt opmærksom på, at Folketinget forleden vedtog, at du og de andre rektorer skal sørge for at universiteternes forskning og formidling foregår retvisende og redeligt. Så derfor synes jeg du skal holde øje med, at DTU ikke overdriver de negative virkninger af klimaændringer, ligesom man heller ikke skal underdrive omkostningerne og problemerne ved at foretage en dramatisk og hastig omstilling til nye energikilder, hvis man ovenikøbet ikke engang vil tage atomkraft med i ligningen.

Må jeg konkret foreslå at du hjælper på DTU’s renomme på dette område ved at arrangere en Blåt hold / Rødt hold klimakonference efter Koonins oplæg, hvor du inviterer både klimarealistiske forskere og ”konsensus”-forskere, så vi kan få en bred og nuanceret diskussion af klima og energi, i stedet for den sædvanlig ensidige klimapropaganda.

Med venlig hilsen

Karl Iver Dahl-Madsen

29638342

www.dahl-madsen.dk

Del på de sociale medier

11 Comments

 1. Mogens Kjær

  Jeg tror, at jeg med lidt research har fundet ud af, hvad du mener. Det ser ud til, at du har en eller anden “aktie” i et firma, der driver nogle “Byportaler” for hovedstadsområdet. I denne forbindelse har du fået en pressemeddelelse fra DTU, som du videregiver i Lyngby Byportal- dvs. udgiver på Byportalens hjemmeside uden at skrive, at indlægget er sendt fra DTU.

  Det er sikkert en udmærket forretningsmodel for “Byportalen” denne model er uegnet i et indlæg på Klimarealisternes hjemmeside.

 2. Mogens Kjær

  Er nok en kende træt af den slags svar, som du senest kom med. Det er da muligt, at jeg har overset noget, men så må du forklare, hvad det er. Dit link er fra en eller anden lokal Lyngbyorganisation.

 3. Mogens Kjær

  Karl Iver Dahl-Madsen
  Det ser da ikke ud til, at dit link er en pressemeddelelse fra DTU

 4. Oluf+Johnsson,+MEd+CPE,+Dipl.+AE,+BSc.,+m.+m.

  Jan Williams: Må jeg supplere: Det er jo præcis dette år og tilsvarende, der er baggrunden for udvandringsbølgerne fra Skandinavien og andre områder. Den seneste bølge mod USA/Canada og Australien/New Zealand var efter WW2 i 1950erne. Men lad os nu holde os til det, der er sagen i Karl Ivers åbne brev til Rektor på DTU, tak! 🙂

 5. Mogens Kjær

  Der må mangle noget i Karl Iver Dahl-Madsens indlæg. Hvor er den pressemeddelelsen fra DTU, som han omtaler?

 6. Jan Williams

  Vedrørende vejret gennem den sidste 170 år, så er det decideret historieforfalskning når man eksempelvis i 2018 noterede at “at sådan en lang og tør sommer havde vi aldrig haft før”, for sagen er, at præcist 150 år før, nemlig i 1868, var der en periode som var længere uden nedbør. Dengang, for det var før man så at sige kunne købe sig fri af sulten, via import, der led dele af Danmark og Sverige den efterfølgende vinter af hungersnød og mange bønder var tvunget til at slagte deres dyr fordi de ikke havde foder til dem.

  Nej, når viden i dag åbenbart kun skal bygges på unge (og utvivlsomt søde unge) hvis erfaringsgrundlag i sagens natur er spinkelt, jamen, så kan det kun gå galt … og dermed er en ny religion blevet født, klimareligionen, og som ledes af vildførte der mener at dommedag står nær.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*