Energipolitik, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Oliemangel?

For en måned siden brillerede det Internationale Energiagentur, IEA, med at udsende en appel om, at al ny efterforskning og udvikling af fossile energiressourcer standses med det samme. Det var jo et udslag af klimafeberen, som også har grebet denne ellers agtværdige institution.

Nu har IEA så til gengæld udsendt en opfordring til de olieproducerende lande om at hæve deres produktion! Det ser jo underligt ud, mildt sagt. Forklaringen er dog den enkle, at efter hjulene er kommet i gang igen oven på Covid-19-nedlukningerne, er efterspørgslen efter olie steget så meget, at lagrene hastigt bliver mindre og prisen stiger stejlt. P.t. ligger olieprisen på omkring 70 dollars pr. tønde, men man taler nu om priser inden årets udgang på op til 100 dollars/tønde.

Saudi Arabien, Rusland og andre af de store olie- og gasproducenter er parate til at skrue op for produktionen. De har brug for pengene og kerer sig ikke det mindste om ”klimakrisen”. Rusland alene er ved at igangsætte enorme investeringer både i ny olieproduktion i Sibirien og i nye kulminer.

Samtidigt gør vi her i Vesten, hvad vi kan for at spænde ben for vores egen energiproduktion. Joe Biden har allerede lukket flere amerikanske projekter og truer med for alvor at blokere for den amerikanske olie- og gasproduktion, der ellers under Donald Trump for første gang i 60 år gjorde USA selvforsynende med energi. Det bliver nu formentligt ødelagt.

Retssager og klimaaktivisme har dertil gjort betingelserne meget vanskelige for de internationale olieselskaber. De presses også til at blive ”grønne” og neddrosle deres aktiviteter indenfor olie og gas.

Alt det har dog ikke den mindste indflydelse på forbruget af fossile brændstoffer, det er støt stigende og snart tilbage på niveauet, før Covid-19 midlertidigt lagde os ned. Hvis Vesten ikke vil levere, er de øvrige lande parate til at træde til, og der bliver ikke mangel på fossile brændstoffer i de kommende årtier. Men vores afhængighed af stater i Mellemøsten, Rusland, Iran og tilsvarende vil stige og dermed forøge den politiske usikkerhed i Verden.

Og alle disse selvskabte problemer vil ikke have den mindste indflydelse på CO2-indholdet i atmosfæren.

https://www.scmp.com/comment/opinion/article/3139193/us-and-europe-push-climate-policies-middle-east-and-russian-state

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Hans Henrik Hansen

    “Joe Biden har allerede lukket flere amerikanske projekter og truer med for alvor at blokere for den amerikanske olie- og gasproduktion”
    – indtil videre går det dog nærmest den modsatte vej!:

    “U.S. exports of liquefied natural gas (LNG) continued to grow in the first six months of 2021, averaging 9.6 billion cubic feet per day (Bcf/d). This average marks an increase of 42%, or 2.8 Bcf/d, compared with the same period in 2020 (according to the U.S. Department of Energy’s LNG Monthly reports and our estimates for June 2021, based on shipping data from Bloomberg Finance L.P.). During the summer months of 2020, U.S. LNG exports fell to record lows, but they set consecutive record highs in November and December…”

    https://wattsupwiththat.com/2021/07/27/us-lng-exports-hit-new-record-high/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*