Energipolitik, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne, PME

Det Internationale Energiagentur

IEA, det Internationale Energiagentur, blev skabt efter oliekrisen i 1973 for at sikre, at der fremover ikke mere ville opstå energimangel, men at vi tværtimod ville være sikret den stabile energiforsyning, som er helt afgørende for, at det moderne samfund kan eksistere.

Nu er der desværre sket det, at IEA er hoppet med på klimavognen og sat sig som mål at hele Verden skal være ”kulstofneutral” senest i 2050. Det har organisationen så udmøntet i en stor rapport med en række anvisninger til hvordan målet skal nås. Det ser ikke rart ud.

Her er et udpluk af anbefalingerne:

 1. En kraftig reduktion af olie og gasbranchen. Al efterforskning skal standses, og der skal ikke udstedes nye tilladelser til udvinding.
 2. Fossile brændstoffer skal erstattes med brint og brintbaserede produkter. Hertil eksisterer der endnu ikke nogen brugbar teknologi, men det er ikke noget problem. Der skal investeres 90 milliarder dollars inden 2030, og så er den på plads.
 3. Vi skal alle sammen køre i elbiler. Inden 2030 skal andelen af solgte elbiler i verden være trukket op fra de nuværende 5 % til 60 %.
 4. Privatbilismen skal begrænses kraftigt, således at procenten af husstande med bil skal reduceres fra 35 % i dag til 20 % i 2030. Folk skal tage bussen i stedet, cykle eller gå på deres ben.
 5. Flyvning skal begrænses drastisk, folk skal tage toget i stedet (også på steder, hvor der ikke er nogen tog).
 6. Myndighederne skal sætte grænser for hvilke temperaturer du må opvarme dit hjem til om vinteren og køle det ned til om sommeren. Det bliver køligt på sofaen om vinteren, så varme sweatere vil være helt uundværlige. Til gengæld vil badetøj indendørs være fint om sommeren. Der skal også reguleres på temperaturen af brusebadet, så forvent lunkne bade fremover.

Det hele skal realiseres gennem en massiv elektrificering af samfundet – selvfølgeligt baseret på sol og vind. Hvad med atomkraft? Ikke rigtigt. IEA regner med en andel i energiforsyningen på kun 10 % i 2050.

Det her bliver selvfølgeligt stjernedyrt, men pengene skal skaffes dels ved private investeringer, dels ved massiv brandskatning af alt og alle.

IEA minder os om, at alternativet er klimakatastrofen, hvor vi alle bliver stegt ihjel.

Det er sørgeligt at se, hvordan en velrenommeret organisation i den grad kan blive overtaget af klimaaktivisme og totalt miste jordforbindelsen. Der tales f.eks. om elektricitetsforsyning baseret på sol og vind og med batterier som den primære backup til disse kilder. Intetsteds regnes der på konsekvenserne, praktisk og økonomisk, af en sådan løsning.

Det spiller heller ikke ind, at de investeringer, der her anføres (og som nok er alt for lave i forhold til realiteterne), langt overstiger omkostningerne, som anslået af IPCC, ved de klimaforandringer man kan forvente. IEA’s planer vil således have som den eneste effekt, at vi alle bliver meget fattigere, end vi ellers ville blive.

https://www.theepochtimes.com/mkt_morningbrief/the-ieas-plan-to-destroy-freedom-and-save-the-planet_3827437.html?utm_source=morningbriefnoe&utm_medium=email2&utm_campaign=mb-2021-05-24&mktids=810ec6d7d941028386bbae1ee073db87&est=ceBYTFyR02riQF2wz9eT0HMeT7uYUlRNw0DqoDsC9HiKmSlbi38awXmYTnE%3D

https://iea.blob.core.windows.net/assets/4482cac7-edd6-4c03-b6a2-8e79792d16d9/NetZeroby2050-ARoadmapfortheGlobalEnergySector.pdf

Optimistisk diagram fra IEA’s rapport
Del på de sociale medier

4 Comments

 1. Allan Gorm Larsen

  Man opfordres til at tage toget, i stedet for at flyve, også der, hvor det ikke kører nogen tog. Hvordan gør man det?.
  Energi: Hvornår begynder man at acceptere at, for at udfase fossile brændstoffer begynder at øge forskningen af kerneenergi, thorium ?.

 2. Peder Kruse

  Vi bliver nok snart nødt til at skabe en helt ny organisation, som

  “sikrer, at der fremover ikke mere ville opstå energimangel, men at vi tværtimod vil være sikret den stabile energiforsyning, som er helt afgørende for, at det moderne samfund kan eksistere”

  • Børge krogh

   Det ligner vejen til diktatur. Hvis fundamentalister erobrer statsmagten er demokrati ikke mulig. Den tyske nazisme byggede på racistisk vanvid uden nogen form for reelt indhold eller gennemførlighed. I dette tilfælde er klimagasteorien trådt i stedet raceideologi.

   • Michael+Johansen

    Ja det er det teknokratiske diktatur som folk som Patrick Wood og Rosa Koire har advaret om i en del år nu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*