Klima i Medier, Klimarealisme i medierne

Time Magazine

Undertegnede var i næsten 40 år abonnent på Time Magazine, der hver uge udkom med en blanding af nyheder, politik, lidt kultur og videnskab og så længere, mere dybdeborende, artikler om alt muligt. Gradvist degenererede bladet dog, færre nyheder og flere ”dåsevarer”, artikler, der tydeligvis var skrevet lang tid før og kunne bringes når som helst. Dertil kom den stigende amerikanisering af indholdet, f.eks. kunne ”verdens 100 mest betydningsfulde personer” omfatte en stribe amerikanske sportsfolk, man aldrig havde hørt om.

Så jeg opsagde mit abonnement og set i bakspejlet var timingen helt rigtig. Året efter gik Time med på klimasagen med hud og hår, og det resulterede bl.a. i, at Greta Thunberg blev ”Årets person” (”Person of the Year”). Hvor dybt kan man synke? Åbenbart temmelig dybt. Her følger nogle uddrag fra en artikel med titlen ”Klima er alting. Hvordan pandemien kan lede os til en bedre grønnere verden.”

I årtier er ideen, om at klimaforandringer berører alt, vokset bag kulisserne. Ledere fra små østater har bedt resten af verden om at bemærke, hvordan klimaændringerne er begyndt at rive deres liv op med rode, inden for områder som f.eks. sundhedspleje og skolegang. Samfundsvidenskabsfolk har analyseret data og belyst, hvordan klimaforandringer vil nedbryde hele samfund, hvilket bidrager til en stigning i migration, reduceret produktivitet og en stigning i kriminalitet. Og fortalere og tænkere har foreslået alt fra at tage bevidste skridt i retning af økonomisk nedskalering til økokapitalisme, alt sammen for at gøre klimaet til regeringens drivkraft.

Og endeligt, opildnet af alarmerende videnskab, voksende vrede i befolkningen og en dødelig epidemi, er regeringerne, ledere i erhvervslivet og lokalpolitikere ved at vågne op til en simpel idé, hvis tid er kommet: Klimaet er alting. ”Verden er lige nu ved at nå det politiske tippepunkt ved klimaet”, siger Al Gore…

Klimatisering – den proces hvor klimaforandringerne vil ændre samfundet – vil få indflydelse på alle hjørner af samfundet i de kommende år…. ”Vi er nået det punkt, hvor klimaforandringer betyder forandringer i systemerne – og næsten hvert eneste system vil blive ændret”, siger Rachel Kyte.

Derefter følger en kort gennemgang af hockeystav-klimahistorie hvor alting har været stabilt de sidste 10.000 år. Så hører vi om de advarsler, der blev givet fra forskellig side, mod økonomisk vækst og udvikling, bl.a. fra hr. Gore. Det kulminerede i 2018, hvor IPCC udsendte en alvorlig rapport, og så fik vi demonstrationer og Greta Thunberg.

Dernæst tales der om grøn omstilling, og der er selvfølgeligt ros til Joe Biden, der afløste den klima-katastrofale Donald Trump. Her skal vi gribe chancen efter covid-nedlukningerne og gå i gang med den storstilede omlægning af økonomien i hele verden.

Artiklen fortsætter med elbiler, grøn omstilling af industri osv. osv., men lad os til sidst give ordet til vores egen Jeppe Kofod, der citeres for følgende:

”Hvis vi skal have succes, er vi nødt til at ændre alle sektorer. Jeg kalder EU en klimaunion.”

https://time.com/5953374/climate-is-everything/

Del på de sociale medier

5 Comments

 1. Ingrid Schmall

  Die Unterschätzung der Rolle von H2O fängt schon damit an, dass bei der Zusammensetzung der Luft immer nur die Zusammensetzung trockener Luft angegeben wird. Das ist zwar bequem, aber falsch und führt zu einer Unterschätzung der Wasserkreisläufe. 1,3% H2O in Bodennähe müssen doch in den Tabellen für die Luftzusammensetzung aufgeführt sein. In der deutschen Wikipedia wird der durchschnittliche Wassergehalt der Luft von o,4% einfach auf die Gesamtmasse aufgesetzt, sodass es zu einer Gesamtmasse von 100,4% kommt. LoL, LoL, Lol. Das ist peinlich für die deutsche naturwissenschaftliche Bildung. In Schulbüchern der Naturwissenschaften fehlt das Wasser grundsätzlich in den Tabellen der Luftzusammensetzung.
  Ist das in Dänemark auch so?

 2. Hans Henrik Hansen

  Judith Curry kommenterer også artiklen:
  “Climate change has thus become a grand narrative in which human-caused climate change has become a dominant cause of societal problems. Everything that goes wrong then reinforces the conviction that that there is only one thing we can do prevent societal problems – stop burning fossil fuels. This grand narrative misleads us to think that if we solve the problem of manmade climate change, then these other problems would also be solved. This belief leads us away from a deeper investigation of the true causes of these problems. The end result is narrowing of the viewpoints and policy options that we are willing to consider in dealing with complex issues such as public health, weather disasters and national security”
  https://judithcurry.com/2021/05/02/climate-is-everything/

  • Søren Hansen

   Læs i morgen anmeldelsen af Marc Moranos bog “Green Fraud”, der netop tager fat i denne historie (“narrative”) og viser at det handler dybest set slet ikke om klimaet, men derimod det gamle venstreorienterede ønske om en samfundsomvæltning til et Utopia.

 3. Hans G Petersen

  Interessant.

  ÅRSAGEN til ‘klimakrisen’ /temperaturstigningen er måske bare antallet af individer på kloden. Det har været støt stigende, ganske som temperaturen. Man kan ret sikkert få en fin regression med høj konfidens. Og, voilà, så har vi en ny ‘videnskabelig teori’, som samtidig er teoretisk valideret. Pas si mal, pas vrai?

  Så jo, det er jo super kaotisk, det vejrlig. Og man kan omtrent tolke på vejret som man vil. Så det er der en del, der gør. Al Gore er dog vistnok lidt mindre fremme i skoene end før. Dét er da noget.

  At kineserne og inderne har helt deres egen dagsorden, med ’grøn omstilling’ ret langt nede på listen er et faktum. Og er kanske vigtigere for os danske, end selv hr. Jeppe Kofods vision. Om at klima er alting.

  Men lidt mindre industri- og kulkraftsvineri ville da nok være en god idé. Kina og ikke mindst Indien har dog tydeligt sagt, at økonomisk vækst for de mange sjæle i deres lande er vigtigere end en vindmølle her og der.
  En rum tid fremover.

  Så den danske super-ø i Nordsøen med elkraft til 10 mio mennesker er ikke en akut sag. Og er iøvrigt nok det mest risikable 210 mia kr’s projekt nogensinde på vore breddegrader.
  Lad os håbe, det projekt aldrig forlader skrivebordet. Realiseres det, kan det efter min ringe mening smadre landet og gældsætte Danmark uopretteligt.

  Fortsat god søndag.

 4. Peder+Kruse

  …og hele menageriet er funderet i teorien om effekten af en CO2 forøgelse på 0.0135 procentpoint i atmosfæren. En teori med den antagelse at klodens drivhuseffekt udelukkende udgøres af diverse sporgassers vekselvirkning mellem specifikke frekvensbånd i varmestrålingen og gasmolekylernes interne atombevægelser. En teori hvor vanddampen spiller andenviolin som sekundær feedbackassistent og hvor atmosfærens molekylære energibevarende konduktion, konvektion og de resulterende kaotiske vejrsystemer på en roterende kugleoverflade slet ingen rolle spiller i dramaet omkring jordens samlede drivhuseffekt. Et gigantisk kaotisk energibevarende system, hvor sporgassernes teoretisk kalkulerede bidrag drukner fuldstændigt i den underliggende støj fra det samlede system.

  Alt andet lige teorier falder til jorden i kaotiske systemer. Man isolerer systemet og betragter laboratorieværdierne for en negligerbar ændring i ganske få ud af utallige parametre og etablerer så en teori uden andet fundament end en korrelation med temperaturen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*