Ekstremvejr, Klimarealisme i medierne

Op eller ned?

Klimavidenskaben holder meget af at udsende alarmerende advarsler om fremtidige forandringer i vejr og vind. Videnskaben ligger helt fast (”The science is settled”), så vi er jo nødt til at tro på forudsigelserne.

Det kan dog være svært ind i mellem. I nedenstående link nævnes et eksempel vedrørende vindhastighederne over USA’s Store Søer. For nyligt blev der udgivet en artikel, hvori man blandt andet kunne læse:

”Kraftige vindstød, forårsaget af den globale opvarmning, skader vandkvaliteten og skaber en risiko for fiskene i Erie-søen og muligvis også andre steder i de Store Søer, ifølge forskere.”

Ifølge artiklen vil de kraftige vinde bringe vand med lavt iltindhold og megen fosfor op fra dybet til overfladen i de Store Søer, ”medførende en risiko for fisk og de insekter, de lever af”. Artiklen hævder at vindhastighederne er steget siden 1980. ”I takt med at temperaturerne stiger, vil vi få kraftigere vind og større bølger.”

Men for ti år siden udgav samme medie en artikel med det stik modsatte budskab. Man havde målt sig frem til en faldende vindhastighed. Denne gang var der forholdsvis bred ”konsensus” om at det måtte forholde sig således, selveste Michael E Mann – hockeystavens fader – støttede tanken og fandt den helt logisk. Højere temperaturer må føre til lavere vindhastigheder. Det var selvfølgeligt også katastrofalt, men primært fordi vindmøllerne så ville producere mindre strøm.

Højere eller lavere? Vælg selv.

https://climaterealism.com/2021/03/media-claim-disastrous-higher-wind-speeds-after-claiming-lower-speeds/

Del på de sociale medier

4 Comments

 1. I virkeligheden er der ingen. det med sikkerhed ved, om der er sket ændringer, som nævnt i ovenstående…

  SE:
  Interview med klimaforskeren og -realisten Judith Curry.
  OVENFOR…

 2. Hans G Petersen

  Storm og kraftig vind ilter havvandet. Og omsætter vandet så mere bliver iltet, dybere.
  Er det ikke for både folk, fæ og natur?

  • Det kommer jo an på hvad en given diskussion handler om og hvad der nu passer bedst til deres argumenter 😉

 3. Peder Kruse

  Kraftigere vinde bringer vand med lavt iltindhold og megen fosfor op fra dybet til overfladen i de Store Søer, medførende en risiko for fisk og de insekter, de lever af.

  Svagere vinde forårsager mindre iltning ned i dybet i de Store Søer og skaber iltsvind og bundvendinger, medførende en risiko for fisk og de insekter, de lever af.

  Man skulle ha’ været klimaarbejder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*