Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Klimavenligt militær

Jens Stoltenberg, NATO’s generalsekretær, har slået til lyd for at NATO’s militære styrker bør sætte fokus på at være grønne. F.eks. bør solceller således spille en rolle i energiforsyningen, f.eks. til alliancens køretøjer. Ved at basere sig på sol og vind kan de militære enheder løsrive sig fra lange forsyningslinjer med brændstof. Ud over denne frihed vil man også kunne reducere de militære udslip af klimagasser, og derved være med til at redde os alle sammen.

Stoltenberg pralede med, at hans baggrund som FN’s klimaudsending havde hjulpet ham med at tage hul på denne opgave.

Rygraden i den amerikanske hær er M1 Abrams kampvognen, der vejer 60 tons og kan køre ca. 250 m på en liter diesel. En liter diesel svarer til 10 kWh energi. Et solpanel på ca. 1,6 kvadratmeter leverer omkring 1 kWh pr. dag. Formentligt kan man sætte 4 sådanne paneler på kampvognen, uden at de er i vejen for våbensystemerne og diverse sensorer. Vi skal så også bruge et Tesla-batteri, der vejer ca. ½ ton. Med den opsætning vil vores kampvogn være i stand til at køre én kilometer hver tiende dag…

Normalt er vi skandinaver meget tilfredse, når en af vores beklæder høje poster i internationale organisationer. Men lige med Stoltenberg er der vist en undtagelse.

https://wattsupwiththat.com/2021/02/14/nato-chief-suggests-battle-tanks-with-solar-panels-as-militaries-go-green/

Del på de sociale medier

3 Comments

  1. Ingrid Schmall

    Top, immer Frieden bei Dunkelflaute. Das ist ein erster Schritt.

  2. No, det er den 4 april. Så mon ikke Stoltenberg bruger sin viden om batteridrevne ting ved at sammenligne med de to AA batterier, han sætter i sin fjernbetjening hvert andet eller hvert tredje år?

  3. Oluf Johnsson, MEd CPE, dupl. AE, BSc. med..

    Tak Søren Hansen. Måtte ikke blot den herr Stoltenberg, men alle politikere kunne placeres i en spændetrøje og lære blot det mindste fra fysik, kemi og biologi i skolen, så vi kunne eksaminere dem, så de kunne træffe beslutninger på et nogenlunde oplyst grundlag!!!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*