Klimarealisme i medierne, Vind og Sol

Californien skraber bunden

Californien er i egen selvforståelse en af de førende stater i verden, ikke mindst teknologisk. Med jordens sjettestørste økonomi betragter man sig selv som et eksempel til efterfølgelse for hele verden. Men på ét område går det rigtig dårligt, og her er Californien absolut ikke noget foregangsland.

Californiens energiforsyning har det skidt. Man er nu oppe på at importere 32 % af sin elektricitet fra nabostaterne (det lyder lidt som Danmark). Californien har de højeste energipriser i USA (ligesom Danmark i Europa) og det har medført reelle økonomiske problemer for den fattigste halvdel af befolkningen, der primært udgøres af latin- og afroamerikanere.

Californiens fokus har været på ekspansion af solceller og vindmøller. Hvor resten af verden så småt er kommet i gang med udbygningen af kernekraft, vil Californien lukke deres sidste atomkraftværker og satse på NUL kernekraft.

P.t. er 200 nye gasfyrede elværker ved at blive bygget i USA. Californien er ved at lukke sine ned – og satser på NUL gaskraft.

Californien vil udelukkende have energi fra sol og vind – og stoler så på at nabostaterne kan dække hullerne i forsyningen i vindstille vejr og om natten. Man kan vist roligt sige, at Californiens energipolitik er dumpet.

https://www.eurasiareview.com/21092020-californias-energy-scorecard-fails-on-the-world-stage-oped/

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. FYI. I betragtning af at Californien for bare 10 år siden var den femte stærkeste økonomi i verden, så er det jo gået ret meget tilbage hvad det angår.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*