Dansen med klimadata, Isbjørne, Pingviner og andre dyr, Klimarealisme i medierne

Større eller mindre?

Hvis man vil fange mediernes opmærksomhed – eller skaffe sig penge til mere forskning (specielt den slags, der ikke er så mentalt anstrengende), så er det velkendt, at man bare skal få flettet ”klimaforandringer” ind i budskaberne.

Et forskningsresultat har vist, at pattedyrene under en tidlig varmebølge, 54-50 millioner år tilbage, blev mindre i størrelsen. Fossiler indikerer, at f.eks. hestens daværende forfader blev ca. 14 % mindre. Den var ellers lille nok i forvejen – på størrelse med en hund. Forskerne ved naturligvis ikke hvorfor dyrene blev mindre, men de gætter på, at de stigende temperaturer medførte mere tørke og dermed knaphed på føde. De advarer i alvorlige toner om, at det kan ske igen for f.eks. vilde heste under vores nuværende menneskeskabte opvarmning.

En nylig artikel fra England peger på det stik modsatte problem. Det varmere og vådere vejr får græsset til at gro meget bedre, og de heste, der går sådanne steder, har alt for meget mad og bliver derfor store og tykke. Det er jo også et problem – fremkaldt af menneskeskabt opvarmning.

Så større eller mindre – vælg selv!

https://www.climatedepot.com/2021/03/03/which-is-it-climate-change-causes-horses-to-both-grow-fat-shrink/

Illustration: Danielle Byerley, Florida Museum of Natural History
Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Ingrid Schmall

    Die Frage ist, ob warm und feucht oder warm und trocken oder noch ein drittes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*