En grønnere planet, Klimarealisme i medierne

Sahara skrumper

NASA offentliggør løbende målinger af, hvor grøn jorden er, udtrykt ved arealet af blade på planterne. I de sidste mange år, har denne udvikling været positiv, jorden er blevet mere og mere grøn med tiden. Alene inden for de sidste 20 år er mængden af grønt steget med 10 %.

Figuren her viser jordens grønne indeks dag for dag i de sidste 20 år. Da det meste landareal er på den nordlige halvkugle, vil sommer og vinter her have den største indflydelse på det målte areal af blade.

Saharas ørken er blevet mindre i areal. Ud af det samlede område på 9,2 millioner kvadratkilometer er ca. 700.000 km2 blevet grønne og ørkenen er reelt reduceret med dette areal.

Der er enighed om at størstedelen af effekten skyldes atmosfærens højere indhold af CO2, der fremmer plantevæksten.

https://notrickszone.com/2021/02/24/nasa-vegetation-index-globe-continues-rapid-greening-trend-sahara-alone-shrinks-700000-sq-km/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=nasa-vegetation-index-globe-continues-rapid-greening-trend-sahara-alone-shrinks-700000-sq-km

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Knud Larsen

  Tak! – Jeg skrev 18. marts 2021 under artiklen “Frodige Sahara”:
  “Jeg håber ikke, at jeg husker fejl: Satellit-fotos har gennem de seneste (ca.) 35 år påvist et stedse grønnere Sahara: Bevoksningen flytter længere og længere nordpå. Altså det modsatte af alarmisternes påstande om stedse større ørkener.”
  Jeg mindes satellitfotos (i Nature?), der helt korporligt viste væksten af det grønne.

 2. Aage Christensen

  Den der enighed om at det handler om øget CO2-indhold i atmosfæren, er den ikke udfordret? Jeg møder ofte den forklaring at årsagen primært er at Indien og især Kina har plantet træer.

  • Søren Hansen

   Der er også tilvækst i arealet af grønt i områder, hvor der ikke foretages nogen beplantning af mennesker, f.eks. i Sibirien og den nordlige del af Sydamerika.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*