Klimapolitik, Klimarealisme i medierne, Ny Teknologi

Opsamling af CO2

Elon Musk, ham med elbilerne og rumraketterne, vil nu bruge en masse penge på at udvikle løsninger til opsamling af CO2. Det kan i princippet lade sig gøre, f.eks. at filtrere CO2 fra luften, men det er rasende dyrt og kræver store mængder af energi. Det vil Musk lave om på og har sat 100 millioner dollars på højkant til formålet. Han har organiseret en konkurrence, der drejer sig om at opføre et pilotanlæg, der kan opsuge 1 ton CO2/dag og senere opskaleres til 10 milliarder tons/år.

Det projekt kan skribenten i vedlagte artikel ikke lide. Vedkommendes holdning til klimasagen er ellers klar nok:

Vi har brugt hvert minut, siden den industrielle revolution begyndte, til at behandle atmosfæren som et giftdepot for klimagasser, specielt CO2. Ophobningen af disse gasser har ført til radikale ændringer af klimaet, der nu er skubbet helt ud på kanten af, hvad der er forudsætningen for at civilisationen kan trives.

Så der er ikke nogen klimaskepsis her. Alligevel kan forfatteren ikke lide Elon Musks ide (som han i øvrigt deler med andre prominente og stinkende rige personer som Jeff Bezos og Bill Gates). Problemet er, at ved opsamling af CO2 i stor skala får de en undskyldning for at fortsætte deres enorme forbrug af fossile brændstoffer i flyvemaskiner og anden transport. Det vil slet ikke gøre nok ved klimaet og verdens ulighed.

Forfatteren mener, at det er absolut nødvendigt, at vi drastisk nedskærer vores CO2-udledninger her og nu. Til det er der meget mere nærliggende løsninger som f.eks. at installere flere vindmøller, begrænse madspild, forøge arealet af vådområder og sikre uddannelse til alle kvinder i verden.

Det lyder jo nemt nok, men har ikke meget med virkeligheden at gøre. Ja faktisk lige så lidt som ideen med årligt at opsuge 10 milliarder tons CO2 fra luften.

https://earther.gizmodo.com/billionaires-favorite-climate-solution-is-a-dangerous-1846288073

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Jorden har brug for mere CO2 og ikke mindre.

  2. Peder Kruse

    Den mest effektive metode til at reducere CO2 i atmosfæren vil være, at vi allesammen globalt og synkront blev enige om at holde vejret i en time eller to. Ulempen ved dette tiltag er, at der ikke vil være en meteorolog til at konstatere, at såvel vejr som klima vil være fløjtende ligeglade.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*