Kilder til temperatur data, Klimarealisme i medierne, Rekonstruerede temperaturer

Tidlig start

Kinesiske forskere har studeret korallerne på to af Paraceløerne i Det Sydkinesiske Hav og udboret prøver ned gennem lagene. Det har så givet et mål for havtemperaturen gennem tiderne, idet koraller vokser hurtigere, når vandet er varmere. På den måde er det lykkedes at skabe en temperaturserie, der når tilbage til 1520.

Resultaterne viser, at vandet i starten var koldere, end det er nu – hvilket selvfølgeligt hænger sammen med den Lille Istid. Men allerede i 1825 begyndte temperaturen at stige. Det er jo noget før, vi for alvor begyndte at udlede CO2.

Australske forskere har også ved tilsvarende undersøgelser andetsteds fået de samme resultater. Opvarmningen begyndte omkring 1830. Australierne konkluderer pr. automatik, at den smule CO2, der blev udledt allerede den gang, åbenbart havde en større effekt, end vi har troet.

Kineserne erklærer derimod, at stigningen næppe skyldes CO2, men at den nærmere følger solens cyklus og vulkansk aktivitet.

https://climatechangedispatch.com/global-warming-likely-started-before-industrial-revolution-study-says/

Paraceløerne
Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Sven Ove Thimm

    Oplysningerne passer jo fint med, at alle verdens gletsjere startede deres afsmeltning allerede omkring 1850, skønt den store vækst i CO2-udledning ifølge IPCC først startede i 1950, og den seneste temperaturstigning først i 1980. Det gælder også for Jakobshavn Isbræ, som jo optræder som dansk parade-eksempel, men det har ingen tilsyneladende lagt mærke til. Der er en fin illustration i INGENIØREN 27-11-20, ellers utallige steder på nettet. Klimaalarmister er vel ikke interesserede i ubekvemme sandheder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*