Klimaadfærd, Klimarealisme i medierne

Bill Gates

Her på siden har vi et godt øje til rige berømtheders hykleri. De vil gerne frelse verden fra den globale opvarmning og har ufatteligt travlt med, hvad alle vi andre skal gøre. Men de har lidt svært ved selv at leve op til de krav, de kommer med. Som den gamle velhavende romerske statsmand og filosof, Seneca, sagde: ”Lev som jeg siger, men ikke som jeg lever”.

Vi har allerede et par gange haft fat i Bill Gates og nu er der en ny lille sød historie om ham. I nær fremtid udgiver han en bog om hvordan, vi kan undgå klimaforandringer. Det skal ske ved at reducere CO2-udslippet til 0 inden for få år. Verdens økonomi skal grundlæggende ændres, menneskerne skal ændre deres adfærd, og der skal bruges masser af ressourcer på udviklingen af vedvarende energi-teknologi. 

Flyvning i privatfly er jo noget at det mest ødsle, man kan gøre mht. CO2-udslip. Udslippet ved sådan en tur er f.eks. 40 gange højere pr. person, end en tilsvarende tur i et almindeligt rutefly. Her var jo et oplagt emne til ændring af adfærd. Bill Gates er imidlertid meget glad for at flyve i privatfly, det gjorde han hele 59 gange i 2017 med et samlet udslip på ca. 1600 tons CO2 – hvor almindelige menneskers udslip ikke overstiger 10 tons.

Men det bliver værre endnu. Gates har et investeringsselskab og det har nu købt et engelsk firma ”Signature Aviation”, der netop som forretning har – – – privatflyvning.

”Lev som jeg siger, men ikke som jeg lever”.

https://www.climatedepot.com/2021/01/09/bill-gates-private-jet-hypocrisy-seeks-to-buy-worlds-largest-private-jet-operator-one-month-before-he-releases-book-preaching-about-climate-change-he-pushes-continued-lockdowns/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Jan Williams

  I 2014 sagde Al Gore ja tak til at deltage i et energiarrangement afholdt af Ringkøbing-Skjern Kommune. Og hvordan rejste han så, denne “klimastjerne”, til dette arrangement? Rigtig gættet, i sit eget private jetfly.

  I øvrigt tog Al Gore udgangspunkt i sin på daværende tidspunkt nye bog “Vores Valg”, og for dette foredrag, eller om man vil, reklamefremstød for sin bog, måtte de vestjyske skatteydere ryste op med omkring 1,3 million kroner i honorar …

 2. Michael Johansen

  Samme med Harrison Ford der også står og prædiker klimaalarm, og samtidig kan vi læse om, hvordan han kører ud i lufthavnen for at flyve sin private jet ud for at hente sin søn.
  https://www.msn.com/en-us/news/us/harrison-ford-lands-private-plane-in-boston-to-pick-up-his-son-ahead/ar-BB1beFN1

 3. Er der nogensinde en journalist, der har spurgt ind til det, når de har interviewet Gates?

  Jeg tvivler, men det er jo et ret oplagt spørgsmål.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*