Klimarealisme i medierne, Ny Teknologi

Kunstige træer

Der er et stort ønske om at opsuge noget CO2 fra atmosfæren, for at begrænse stigningen i indholdet og dermed den globale opvarmning. En meget effektiv metode hertil er at plante træer, de vil binde store mængder af CO2, når de vokser op. Den globale tilvækst i mængden af grønt (biomasse) har været meget stor over de senere år og har opsuget en del af den CO2, som menneskehedens brug af fossile brændsler har udledt.

Men træer er for langsomme, mener man på Arizonas Universitet (ASU), hvor man nu har designet nogle mekaniske træer, der kan opsuge CO2 fra luften og aflevere den i en beholder, med henblik på lagring i undergrunden.

På ASU’s hjemmeside kan man læse om den valgte teknologi, hvor man absorberer CO2 på plastikplader i tør luft og driver den ud med fugtig luft, hvor man får en koncentration på 5 %. Derfra skal den selvfølgeligt opkoncentreres yderligere, før den f.eks. kunne sendes i deponi. Til gengæld opsamles luften ikke med elektriske ventilatorer, men blot ved at vinden blæser forbi træerne.

ASU vil nu bygge det første træ, men da det jo er dyrt, søger de om offentlig støtte. Det er svært at se, at projektet nogensinde vil gøre gavn, bortset fra beskæftigelsen på universitetet og en rar fornemmelse i maven.

https://eu.azcentral.com/story/opinion/op-ed/2021/01/01/mechanical-trees-innovative-way-address-climate-change/4027597001/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*