Klimaadfærd, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Klimaklistermærker

Byen Cambridge i den amerikanske delstat Massachusetts har nu taget nye midler i brug i klimakampen. Tankstationerne er blevet pålagt på alle benzinstandere at sætte klistermærker op, der advarer bilisterne, som kommer for at tanke. Der står at ”afbrænding af benzin, diesel og etanol har alvorlige konsekvenser for menneskers helbred og på miljøet, inklusive bidraget til klimaforandringer”.

Cambridge ligger nær Boston, hvor Harvard-universitetet hører hjemme. Her er klimakamp ikke noget ukendt begreb. Cambridges bystyre er gået foran, med planer om CO2-neutralitet inden 2050 osv. Mange initiativer er på vej, og heriblandt de gule klistermærker, der skal få bilisterne til at overveje andre løsninger end at køre i deres biler. Det skal nok blive en succes i Guds Eget Land, hvor salget af store SUV’er er i fremdrift.

Miljøgrupper er selvfølgeligt utilfredse med klistermærkernes forholdsvis afdæmpede stil. De vil heller have noget med billeder af brændende træer og andet farligt – i samme stil som advarslerne på cigaretpakninger.

https://www.theguardian.com/us-news/2020/dec/25/massachusetts-city-to-post-climate-change-warning-stickers-at-gas-stations

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*