Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Den globale temperatur

Dr. Roy Spencer har netop offentliggjort tallet for den globale temperatur i december måned. Det gør han hver måned, baseret på satellitmålinger og i samarbejde med UAH, University of Alabama, Huntsville. Bl.a. Ole Humlum betragter UAH’s temperaturmålinger som de mest pålidelige, da de ikke er blevet redigeret ret meget hen over årene, i modsætning til alle de andre (RSS, GISS, HadCRUT osv.).

Resultatet for december er så en temperaturanomali på +0,29 grader celsius. Anomalien er afvigelsen fra gennemsnittet (for måneden) 1981-2010. Decembertemperaturen er en kraftig nedgang fra september – november, hvor anomalierne lå oppe over +0,5 grader.

Kølingen nu hænger givetvis sammen med, at vi nu for alvor har bevæget os ind i en La Nina periode, der generelt giver lavere temperaturer. De sidste 5 år har været præget af modstykket: El Nino, der virker modsat. Resultatet har da også været, at de seneste 5 år har været relativt varme, 2016 det varmeste og 2020 det næstvarmeste i perioden 1979 – 2020, der er dækket af UAH’s målinger.

Det er ærgerligt at UAH’s kurve ikke går længere tilbage i tiden, men den gang havde man ikke satellitter, der målte temperaturer.

Til gengæld bliver det interessant at se, hvordan 2021 udvikler sig – i en La Nina-tid.

http://www.drroyspencer.com/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*