Klimarealisme i medierne, Vind og Sol

Elproduktion, opstart

Brug af upålidelig sol- og vindenergi kræver backup-kraftværker, der kan starte op eller forøge produktionen meget hurtigt.

Artiklen her gennemgår så de forskellige typer kraftværker og viser hvor hurtigt, de kan komme i gang. Vandkraft og gasturbiner er de hurtigste, mens f.eks. kulfyrede kraftværker med dampturbiner tager nogle timer til at få produktionen op. Kernekraftværker bruger endnu længere tid, fordi reaktoren skal sættes i drift først.

I modsætning hertil står vindmøllerne, der kører, når det blæser, og ikke nødvendigvis når der er brug for dem. Ligeledes med solcellerne, der med sikkerhed ophører med at producere, når solen går ned. Så de har, hvad artiklen kalder en ”normal arbejdsdag”.

https://wattsupwiththat.com/2020/11/20/eia-about-25-of-u-s-power-plants-can-start-up-within-an-hour/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Har som selvstændig lige fået et spørgeskema hvor der var fokus på at vi i fremtiden kan forvente udfald af strøm p.g.a. den såkaldte “vedvarende energi” som regeringen nu vil have meget mere af. Spørgsmålene gik på hvor meget mere jeg var villig til at betale for at sikre mig mod x antal minutter eller timers mangel på strøm og hvordan det ville påvirke min forretning. Tak for kaffe.

    • Ha Ha, Det er vist på tide at anskaffe en back-up generator.

      Jeg ved ikke hvor meget og hvor tit men det siges at Svenskerne, specielt i den nordlige del, efterhånden oplever strøm udfald regelmæssigt på grund af at de har lukket Barsebäck og et par enheder på Ringhals.

      Held og lykke med sol og vind. Har selv et lille 200 watt solcelle (test) anlæg og det kan knap nok holde liv i en 12 volts lampe her i vinterperioden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*