Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Paris-aftalen

Her er en lidt aggressiv artikel fra Breitbart om BBC, der hævder at Donald Trump begik en stor fejl ved at trække USA ud af Paris-aftalen, hvor 200 lande har forpligtet sig til at begrænse udslippene af CO2, så stigningen i den globale temperatur kan holdes under 2 grader.

Det har landene imidlertid ikke lovet. Der er nogle løse hensigtserklæringer, men mange nationer (f.eks. Kina og Indien) skal slet ikke reducere deres udledninger frem til 2030, de har tværtimod lov til at fortsætte med at forøge deres forbrug af kul, olie og gas. CO2-udslippet forventes derfor at stige fra de nuværende godt 40 gigatons pr. år nu til omkring 55 gigatons i 2030. Når det sker, er det ikke sandsynligt, at temperaturen vil holde sig under de to grader – ifølge aftaleteksten.

De to grader, eller 1½, som der også drømmes om, vil kræve meget større og helt urealistiske opbremsninger i forbruget af fossile brændstoffer, og det var det, Donald Trump ikke mente skulle være USA’s byrde.

https://www.breitbart.com/politics/2020/10/26/delingpole-president-trump-is-still-right-and-bbc-wrong-on-paris-climate-agreement/

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Hans Henrik Hansen

    Det skal med, at aftalen indebærer en forpligtelse for ‘de rige’ lande til (med)financiere u-landenes (herunder Kinas!) ‘omstilling’: Fra og med 2020 skal der ÅRLIGT overføres 100 milliarder $. Indtil nu er der ikke ‘sket’ meget (= ‘indbetalt’), men hvis USA nu vil genindtræde, slipper de næppe for at komme seriøst til lommerne!: Det bliver spændende at se, hvad Kongressen mener om dén sag! 😉

  2. yes, good he made usa leave the paris climate agreement

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*