En grønnere planet, Klimarealisme i medierne

Flere træer

Her er for en gangs skyld lidt godt nyt. NASA har taget ny teknologi i brug til at kortlægge antallet af træer i tørre egne af verden. Man er startet i området lige syd for Saharas ørken, hvor der ikke er skov, og hvor man ikke troede, at der var særlig megen bevoksning.

Teknologien består i at tage satellitbilleder med meget høj opløsning og derefter lade computere analysere resultatet og identificere træer. Diameteren på trækronerne bestemmes og registreres.

Styrken i metoden er, at man får identificeret og optalt enkeltstående træer, dvs. træer der ikke er en del af en skov. Antallet af sådanne træer har ikke været kendt før nu. NASA har i det undersøgte område fundet ikke færre end 1,8 milliarder træer, hvilket er mange flere, end man troede, der var. Det betyder formentligt, at der er mere plantevækst i verden end hidtil antaget og dermed også mere kulstof, der er blevet bundet i vegetation.

https://wattsupwiththat.com/2020/10/20/nasa-supercomputing-study-breaks-ground-for-tree-mapping-carbon-research/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*