Anden Energiteknologi, Ledere, Ny Teknologi, Vind og Sol

Ny hvidbog: Klimaplan 2030

Om tre uger udkommer hvidbogen ”Klimaplan 2030 – Realisme eller Utopi?”, skrevet i regi af Klimarealisme.

Folketinget har besluttet reduktionen af Danmarks CO2-udledning med 70 % i 2030. Den beslutning bliver umulig at føre ud i livet.

 • Sol og vind kan aldrig danne grundlag for en stabil national energiforsyning.
 • Danmarks storstilede satsning på biomasse er ikke på nogen måde bæredygtig.
 • Der findes ikke teknologi til energilagring i den størrelsesorden, der er påkrævet for at udjævne svingningerne i sol- og vindenergien.
 • Brint og elektrobrændsel (Power to X) er teknologiske blindgyder, der indebærer uhyrlige energitab og dertil hørende omkostninger.
 • Regeringens energiøer vil være spild af penge.

Dette er et udpluk af hvidbogens konklusioner, baseret på en omhyggelig gennemgang af teknologien og økonomien ved hver af de løsninger, der er på bordet.

I den henseende afviger hvidbogens budskaber ikke så meget fra Klimarådets store rapport fra marts, hvor de mange svagheder ved de såkaldt ”grønne” løsninger bliver påpeget. Klimarådet understreger nødvendigheden af ny teknologi for at opfylde målsætningerne. ”Klimaplan 2030” går så skridtet videre og dokumenterer, at denne nye teknologi bliver svær, om ikke umulig at få realiseret.

Hvidbogen er på 107 sider og udkommer sidst i november på forlaget Veterania. Den kan bestilles her på siden (klik på linket i højre spalte) allerede nu. Bemærk at der er store rabatter til medlemmer af Klimarealisme og til medlemmer af Klimarealismes Facebook-gruppe.

Del på de sociale medier

2 Comments

 1. Oluf Johnsson, MEd CPE, Dipl. AE, BSc., m. m.

  Hallooooo.
  1) Jeg har efterlyst, hvornår jeg har betalt (for hvilket) medlemsskab, desværre ednnu uden svar!
  2) Jeg har forsøgt at få dette at vide for at kunne bestille “Klimaplan 2030 – Realisme eller utopi?” til den rigtige pris?
  Hvornår kan jeg få dette afklaret, så jeg kan lægge denne sag ad acta?

 2. Birgitte Theill

  Sender i også bøger til Spanien ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*