Dansen med klimadata, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Hvad er dyrest?

En artikel i PLOS One har som konklusion, at frem til år 2100 vil skaderne ved en temperaturstigning på 2 grader celsius i stedet for 1,5 grader koste mindre, end det vil koste at begrænse CO2-udslippet tilstrækkeligt til at sikre de 1,5 grader. Ergo kan det bedst svare sig ikke at gøre noget for at få temperaturstigningen helt ned fra 2 til 1,5 grader.

Men, så let slipper vi naturligvis ikke. Hvis temperaturstigningen når op på de 2 grader, vil skaderne frem mod år 2300 være meget større end det CO2-begrænsningen koster. Så alligevel!

Artiklen bliver kommenteret med bl.a. at påpege, at i 1890’erne var en af de store udfordringer i storbyer som New York, at gaderne snart ville blive begravet i hestepærer fra transportsektoren. Tyve år senere var det problem i store træk løst, ved at man var gået over til biltransport.

Nu prøver vi at spå om, hvordan det vil gå 280 år ud i fremtiden. Det svarer til, at man på Ludvig Holbergs tid begyndte at kloge sig på, hvilke problemer verden ville stå overfor i år 2020. Måske ville der være mangel på hår til parykker?

https://wattsupwiththat.com/2020/10/10/study-mitigation-costs-of-limiting-global-warming-are-higher-than-avoided-damages-this-century/

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Hans Henrik Hansen

    Gå ikke glip af denne kostelige kommentar:
    “In this increasingly imbecilic world, perhaps being highly intelligent like Dr. Dave is a curse – it’s not easy being happy when you are surrounded by incredible falsehoods and breathtaking stupidity”
    https://wattsupwiththat.com/2020/10/10/study-mitigation-costs-of-limiting-global-warming-are-higher-than-avoided-damages-this-century/#comment-3101686

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*