En grønnere planet, Klimarealisme i medierne, Tørke og Skovbrande

Bliver Amazonas til savanne?

The Guardian, engelsk venstreorienteret avis, har i en stort opsat artikel nævnt, at urskoven i Amazonas er ved at tørre ud og snart når et tippepunkt, hvorefter den lynhurtigt bliver forvandlet til savanne, dvs. et åbent græslandskab.

Forudsigelserne kommer i en artikel i Nature Communications og er selvfølgeligt baseret på modelberegninger. Forfatterne bruger det værst tænkelige klimascenarie (svarende til RCP8.5) og de nye klimamodeller, CMIP6, der ikke giver den for lidt med opvarmningen.

Imidlertid har praktiske målinger vist, at mængden af regn i området er stigende i disse år. Mere regn beskytter skovene, så der er ikke noget, der tyder på nogen overhængende fare. Sjovt nok betragtes den stigende regnmængde som en konsekvens af den lille temperaturstigning, som Amazonas har haft.

https://climatechangedispatch.com/what-climate-change-is-not-turning-the-amazon-into-a-savannah/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*